Για τα ναρκωτικά, τη νομιμοποίηση της κάνναβης, τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε την Πέμπτη (03/06), μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καρανίκας.

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, μίλησε την Πέμπτη (03/06) τόσο για την επικοινωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά και τη σχέση του με τον τέως πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι παραξενεύτηκε από τη συνομιλία του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναγνώρισε τη συμβολή του ως προς τη νομιμοποίηση της κάνναβης.
Μάλιστα, όπως είπε ο Νίκος Καρανίκας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να συναντήσει τον υπουργό Ανάπτυξης.
Όπως παραδέχθηκε, στη συνέχεια, ο Νίκος Καρανίκας άλλαξε άποψη για τη δημόσια εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς μίλησε με ανθρώπους που είχαν μελετήσει το εν λόγω θέμα.

«Στις ανεπτυγμένες χώρες η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί»

Κατόπιν, ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως το χασίς δεν είναι ναρκωτικό και κακώς συμπεριλαμβανόταν στα οπιούχα και τόνισε πως «στις ανεπτυγμένες χώρες η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί».
Ακόμα, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είπε πως η κάνναβη δεν ενδείκνυται για ανηλίκους, αλλά σημείωσε πως δεν έχει τόσο σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό όσο, για παράδειγμα, το αλκοόλ.
Ο ίδιος ανέφερε πως η κάνναβη είναι αναλγητική και βοηθά στην αϋπνία, στα δερματολογικά και νευρολογικά προβλήματα.
Επίσης, ο Νίκος Καρανίκας είπε πως «οι ανίδεοι λένε πως όλα είναι ναρκωτικά» και πρόσθεσε πως η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό με την έννοια της ηρωίνης ή της κοκαΐνης και το κάθε προϊόν δημιουργεί διαφορετικού είδους εξάρτηση.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε πως η ηρωίνη «πρέπει να περάσει στα νοσοκομεία» γιατί οι χρήστες της είναι εξαρτημένοι ενώ για εκείνον τα σκληρά ναρκωτικά πρέπει να διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή.

«Δοκίμασα κοκαΐνη και ηρωίνη»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι έχει δοκιμάσει πολλές ουσίες, όπως ηρωίνη και κοκαΐνη, και το έκανε εις γνώσιν του «για να δει τι είναι αυτό που λένε οι ειδικοί και η κοινωνία», αλλά ανέφεραν πως «δεν του άρεσαν».
Όπως είπε, ο ίδιος ερεύνησε για την απαραίτητη δοσολογία, για να δει τις παρενέργειες που έχουν η ηρωίνη και η κοκαΐνη, τονίζοντας πως η τελευταία δεν είναι απαραίτητη για έναν άνθρωπο που είναι ενεργητικός και έχει αυτοπεποίθηση.
Σχετικά με την ηρωίνη, ο Νίκος Καρανίκας είπε πως είναι οπιούχα και εξαρτησιογόνα, αλλά ο ίδιος τόνισε «μακριά από αυτά» και πρόσθεσε ότι «είσαι ο εαυτός σου, αλλά με μια ξένη ουσία, αλλά καλό είναι να είσαι ο εαυτός σου».
Αναφορικά με την κάνναβη, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως δεν υπάρχουν περιστατικά καβγάδων υπό την επήρειά της και τη χαρακτήρισε προϊόν ευφορίας, επισημαίνοντας πως με αυτήν «είσαι στα όριά σου».
Μάλιστα, ο Νίκος Καρανίκας υπογράμμισε πως οι ασθενείς, όταν χρησιμοποιούν την κάνναβη, δεν έχουν διάθεση ευφορίας και τη συνέκρινε με τον Αριστοφάνη.

«Έκανα φυλακή ως αντιρρησίας συνείδησης»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είπε πως το 1995 έκανε και φυλακή για τέσσερις μήνες ως αντιρρησίας συνείδησης.
Ερωτηθείς για τον τουρκικό κίνδυνο, ο Νίκος Καρανίκας είπε πως η Δημοκρατία οφείλει να επιτρέπει πως όποιος δεν θέλει να εμπλακεί με τον στρατιωτικό μηχανισμό, τότε πρέπει να απαλλάσσεται.
Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε πως ιδεολογικά είναι Αριστερός και θα πολεμήσει με πατριωτισμό με τον δικό του τρόπο και τόνισε: «Δεν επιτρέπω να βάλει κανείς χέρι στην πατρίδα μου, αλλά πατρίδα μου είναι και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ποτάμια και οι λίμνες, τα οποία τα αφήνουμε να καταστρέφονται».
Έπειτα, ο ίδιος πρόσθεσε «είμαστε αρνητές στράτευσης, είμαστε με το “πολεμάμε για την πατρίδα”».

«Ανακάλυψα τον Τσίπρα ως πολιτικό ταλέντο της Αριστεράς»

Ο Νίκος Καρανίκας, μαζί με άλλα στελέχη της Αριστεράς, κόντρα στη βούληση της -τότε- προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη, ίδρυσε τη Νεολαία του κόμματος.
Έτσι, ο ίδιος σημείωσε πως ανακάλυψε τον πρώην πρωθυπουργό μέσω πολιτικών και φιλοσοφικών αναζητήσεων εκείνης της εποχής και στόχος ήταν να βρεθεί «ο ανθός της Νεολαίας».
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τολμηρός άνθρωπος, δεν φοβήθηκε να γίνουμε φίλοι» είπε ο Νίκος Καρανίκας και συμπλήρωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός «είναι ηγέτης» γιατί -όπως είπε- «παίρνει το βάρος της ευθύνης, ακούει χυδαιότητες και δεν “μασάει”, είναι ένας σοφός άνθρωπος».
Μάλιστα, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα παραδέχθηκε πως «η Αριστερά δεν ήθελε να κυβερνήσει, αλλά μεγαλούργησε όποτε έβαλε το χέρι της στην εξουσία, όπως με το ΕΑΜ και με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά στην περίοδο του 2015, ο ίδιος ανέφερε πως το περιβόητο σκίσιμο των Μνημονίων ήταν συμβολικό γιατί εκείνος, για παράδειγμα, πίστευε πως η -τότε- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε από μια σύγκρουση με την Ευρώπη, έχοντας την πλειοψηφία των πολιτών με το μέρος της, αλλά έχασε.
You May Also Like

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών: Τα χειροκροτήματα δεν είναι αρκετά για να τιμήσουν το έργο τους

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών: Τα χειροκροτήματα δεν είναι αρκετά για να τιμήσουν το…

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Θετικοί οι ειδικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οι ανατροπές από 1η Φεβρουαρίου – Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το…

Ο Καραμανλής ΔΕΝ ήξερε ότι τα τρένα είχαν τέτοια προβλήματα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ας σταματήσουν την προπαγάνδα πάνω στην τραγωδία!

Οριστικό: Τέλος η οδήγηση για τους μεθυσμένους-Ισόβια στους πιωμένους

Οριστικό: Τέλος η οδήγηση για τους μεθυσμένους-Ισόβια στους πιωμένους

Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός, λένε οι ΗΠΑ

Εκτοξεύθηκε για να καταρρίψει ρωσικό πύραυλο – Νωρίτερα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι…

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τα σωματεία εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τα σωματεία εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων…

Αργίες 2020: Πότε πέφτουν η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Αργίες 2020: Πότε πέφτουν η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Δωρεάν διακοπές για 835.000 δικαιούχους, ανακοινώσεις από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

Table of Contents Hide Δωρεάν διακοπές για 835.000 δικαιούχους, ανακοινώσεις από ΟΑΕΔ…