Νεστόριο: 200 ευρώ πρόστιμο σε νεφροπαθή δημότη… για κατάληψη δημόσιου χώρου

 

Ονομάζομαι Ζήσης Γκέτσιος και είμαι κάτοικος Νεστορίου Καστοριάς από το 1943 που είναι και η χρονιά που γεννήθηκα. Στις φωτογραφίες που θα δείτε είναι το σπίτι μου στο οποίο μένω συνεχόμενα από τότε που χτίστηκε, το 1952. Σήμερα ζω εδώ με τη σύζυγό μου. Είμαι συνταξιούχος γεωπόνος, αγαπώ τη φύση και διατηρώ παραδοσιακό μπαχτσέ καθώς και καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια. Είμαι νεφροπαθής και υποβάλλομαι σε τρεις τετράωρες αιμοκαθάρσεις την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καστοριάς που απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι μου.

 

Το μεσημέρι του Σάββατο 11-07-2020 κι ενώ ήμουν στην αιμοκάθαρση, κινητοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου για να αποδώσει ένα πρόστιμο στη σύζυγό μου για παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Στην αρχή σάστισε, διότι δεν οδηγεί. Η κλήση όμως και το πρόστιμο των διακοσίων ευρώ ήταν για τις γλάστρες και τα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού! Σύμφωνα με την κλήση, η σύζυγός μου καταλαμβάνει παράνομα το οδόστρωμα(;)και εμποδίζει την κυκλοφορία σε δημοτική οδό. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι ένα στενάκι στην άκρη του χωριού χωρίς να υπάρχει άλλο σπίτι μετά και είναι απροσπέλαστο από κάθε είδους όχημα και καταλήγει σε αδιέξοδο, σε πυκνή βλάστηση και δέντρα. Επίσης, αν δεν καθαρίζαμε οικογενειακώς το στενό αυτό από τα αγριόχορτα θα μας είχαν φάει κυριολεκτικά τα φίδια. Παραθέτω και φωτογραφίες ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητή η κατάσταση που αντιμετωπίζω.

 

 

ΥΓ: Στην Καστοριά και όχι μόνο, γίνονται προσπάθειες από καλλιτέχνες και εθελοντές για τον καλλωπισμό της πόλης με λουλούδια, παρτέρια κτλ. Μία προτεινόμενη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της περιοχής είναι ο τουρισμός και πέραν άλλων προϋποθέσεων για να επισκεφτούν τουρίστες την περιοχή μας πρέπει αυτή να είναι περιποιημένη και καθαρή. Ας μην να αφήσουμε την μιζέρια να μας πνίξει διώκοντας με πρόστιμα τις γλάστρες και τα λουλουδάκια!

 

 

Με τιμή, Ζήσης Γκέτσιος

 

You May Also Like

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση για την κατανεμηθείσα έκταση βοσκήσιμης γαίας έτους 2017

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση για την κατανεμηθείσα έκταση βοσκήσιμης γαίας έτους 2017

Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτης: Άμεση ανάγκη κατάργησης και επανεξέτασης της Υ.Α. για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

  Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτης:  Άμεση ανάγκη κατάργησης και επανεξέτασης της…

Π.Ε. Καστοριάς: 40 ολόσωμες στολές στο EKAB Καστοριάς  χάρη δωρεάς οικογένειας συμπολιτών μας

Π.Ε. Καστοριάς: 40 ολόσωμες στολές στο EKAB Καστοριάς  χάρη δωρεάς οικογένειας συμπολιτών…

All inclusive για τους πρόσφυγες σε καταλύματα τριών και τεσσάρων αστέρων των Γρεβενών!!!

Είκοσι τρία ευρώ την ημέρα θα εισπράττουν οι ξενοδόχοι των Γρεβενών για…

Όλα έτοιμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις Αγίας Παρασκευής στην Νέα Ζούζουλη

Από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών