Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα η εξέγερση του Πολυτεχνείου»

 

 

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. Ο αγώνας για την ενδυνάμωση και την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν σταματά ποτέ.

Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Μια μέρα σαν αυτή, αποτίνουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε λάμψη μέσα στο σκοτάδι της επτάχρονης δικτατορίας, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού αλλά και της αναθεώρησης της Ιστορίας, προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό, είναι υποχρέωσή μας να μας βρουν απέναντί τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα.

You May Also Like

“Έδιωξαν το παιδί μου απ’ τον παιδότοπο, γιατί έχει σωληνάκι στη μύτη”

“Έδιωξαν το παιδί μου απ’ τον παιδότοπο, γιατί έχει σωληνάκι στη μύτη”

Η Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων στην Νέα Λεύκη

Η Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων στην Νέα Λεύκη

«Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού» με μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

«Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού» με μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

ΠΟΥ: Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης ζητεί περισσότερη προσοχή εξαιτίας των μεταλλάξεων του κορονοϊού

ΠΟΥ: Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης ζητεί περισσότερη προσοχή εξαιτίας των μεταλλάξεων του…

Το εντυπωσιακό lifting από το Δήμο Καστοριάς στις δημόσιες τουαλέτες

  Το εντυπωσιακό lifting από το Δήμο Καστοριάς στις δημόσιες τουαλέτες

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. στον Αγιασμό της ΕΠ.ΑΣ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριά

  Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. στον Αγιασμό της ΕΠ.ΑΣ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ…

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επί της επαρχιακής οδού Δισπηλιού – Κορησού – Λιθιάς – Βασιλειάδας από την Π.Ε. Καστοριάς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επί της επαρχιακής οδού Δισπηλιού – Κορησού – Λιθιάς – Βασιλειάδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα επίσπευσης των διαδικασιών σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) απαλλοτρίωσης του οικισμού Ακρινής και μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα επίσπευσης των διαδικασιών σύνταξης  του Προεδρικού Διατάγματος…