Ν. Χαρδαλιάς: Τα σχολεία είναι ασφαλή – δεν έχει καταγραφεί καμία παραβίαση των μέτρων

Στην χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοιού στην χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν, με κυριότερο την χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.

Τα σχολεία είναι ασφαλή

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στα σχολεία επισημαίνοντας ότι τον ένα μήνα λειτουργίας έχει διαπιστωθεί ότι το «σχολείο είναι ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον».  Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν διενεργηθεί 77 έλεγχοι σε σχολεία και δεν έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση, ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω εντοπισμού κάποιου κρούσματος μόλις 29 σχολεία και 129 τμήματα.  

Δεν σταματούν τα μαθήματα ακόμα και με έκρηξη κρουσμάτων

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο μέτρων που θα επιβάλλεται όταν μια περιοχή επιδημιολογικά είναι στο κόκκινο, αποφασίστηκε (και εκδόθηκε σε ΦΕΚ) ότι τα μαθήματα δεν θα σταματήσουν ακόμα κι αν μια περιοχή βρίσκεται σε έξαρση κρουσμάτων. Για την ακρίβεια, για τις «κόκκινες» περιοχές προβλέπεται  εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Μελέτες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία από το νέο εκπαιδευτικό έτος στις ΗΠΑ, τα σχολεία δεν φαίνεται να λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού και εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο τον Αύγουστο εν μέσω πανδημίας και μάλιστα σε περιοχές με αρκετά κρούσματα, όπως Τζόρτζια, Ιντιάνα, Φλόριντα κ.α. Γονείς, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες φοβούνταν τα χειρότερα, δηλαδή γρήγορη εμφάνιση κρουσμάτων μέσα στα σχολεία και στη συνέχεια «εξαγωγή» της Covid-19 στην ευρύτερη κοινότητα, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Atlantic, η εικόνα εν μέσω Οκτωβρίου, με βάση τα έως τώρα πραγματικά στοιχεία, δείχνουν ένα πράγμα: ότι τα σχολεία δεν συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της Covid-19.

ΠΗΓΗ:www.mama365.gr

You May Also Like

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

Take away – delivery: Τέλος στην παραμονή πελατών μέσα ή έξω από τα καταστήματα

Take away – delivery: Τέλος στην παραμονή πελατών μέσα ή έξω από…

Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καστοριάς Πέτρου Δοκόπουλου σχετικά με τον κορωνοϊό

Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καστοριάς Πέτρου Δοκόπουλου σχετικά με τον κορωνοϊό

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή  10 Απριλίου 2020

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας…

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος θα διαθέσει το 50% των αποδοχών του για την μάχη ενάντια στην πανδημία στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος θα διαθέσει το 50% των αποδοχών του…

Ο τσιγγάνος που γεννήθηκε σε ένα τροχόσπιτο στην άκρη του δρόμου και πλέον μένει σε μια έπαυλη εκατομμυρίων

Αγόρασε πρόσφατα ένα ελικόπτερο για μόλις 4,5 εκατ. λίρες και έχει γευματίσει…

Λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή του Ιάσμου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου – Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα

Λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή του Ιάσμου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου –…

Ιρλανδία: Υπό έρευνα αν η γέννηση τεσσάρων νεκρών μωρών συνδέεται με τον κορονοϊό

Ιρλανδία: Υπό έρευνα αν η γέννηση τεσσάρων νεκρών μωρών συνδέεται με τον…

Στην τελική ευθεία το εμβόλιο mRNA της CureVac

Στην τελική ευθεία το εμβόλιο mRNA της CureVac

Πάμε για παράταση του lockdown – Πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση

Πάμε για παράταση του lockdown – Πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση