Ξεκινάει στις 23 Απριλίου η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους

 

Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

 

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

 

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:

 

  • Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.
  • Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

 

Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

 

 

Με λίγα λόγια η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

 

Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

 

Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

You May Also Like

Φιορεντίνα: Αποθέωσαν το κορίτσι που έβρισε τη Γιουβέντους live κατά την παρουσίαση των ομάδων – Βίντεο

Ένα από τα παιδιά που συνόδευαν τους παίκτες στο ματς κόντρα στη Μόντσα κέρδισε τις καρδιές των οπαδών της ομάδας του

Περισσότερες από 6.000 αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού στα σχολεία

«Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

Νίκος Ευαγγελάτος: «Οι ανεμβολίαστοι ζουν ανάμεσά μας, είναι ημιμαθείς και δεν ξέρουν την τύφλα τους»

Νίκος Ευαγγελάτος: «Οι ανεμβολίαστοι ζουν ανάμεσά μας, είναι ημιμαθείς και δεν ξέρουν…

Βραβεία «Made in Greece 2019»: Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών η 31η Οκτωβρίου

Βραβεία «Made in Greece 2019»: Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών η 31η Οκτωβρίου

Δένδιας από Δελφούς: Δεν ήταν επιλογή μας η διατάραξη των ελληνορωσικών σχέσεων

O κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν καταλογίζει την εισβολή στην…

Καραντίνα στη Θεσσαλονίκη: Ανατροπή για τα σχολεία – Κλειστά τα λύκεια

Καραντίνα στη Θεσσαλονίκη: Ανατροπή για τα σχολεία – Κλειστά τα λύκεια

Πέντε προτάσεις για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό τομέα στην εποχή του COVID-19

  Πέντε προτάσεις για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό τομέα στην εποχή…

Σερβιτόροι – Καμαριέρες: Ποια είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της σεζόν σύμφωνα με την «Εργάνη»

Σερβιτόροι – Καμαριέρες: Ποια είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της σεζόν σύμφωνα…

Γεωργιάδης προς εστιάτορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ»…..

Γεωργιάδης προς εστιάτορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω…

Βασιλακόπουλος: Αν είμαι 84 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ μπαίνει στην εφορία δεν θα με πολυνοιάζει

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε προκλητικός, ρωτώντας «είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα…