Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και το μήνα Ιούλιο

 Η μαγευτική φύση του Γράμμου σας προσκαλεί  στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 8, 15, 22, 29 Ιουλίου) καθώς και το Σάββατο 28 Ιουλίου και θα ξεκινούν στις 12 η ώρα ακριβώς.

Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση  στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Παράλληλα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και ένας μικρός περίπατος στο δάσος και συζήτηση για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή. Επίσης τώρα είναι η εποχή που μπορεί κάποιος να γευτεί τις νοστιμότατες αγριοφράουλες του Γράμμου

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου».

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα 24670 21853 και 2467 62136 για να επιβεβαιώσετε την ώρα και τη μέρα της ξενάγησης.

Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο. Διαρκεί 2-3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.  Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.  Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

 

You May Also Like

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς: ‘’ Ογκώδη εμπόδια στην υλοποίηση του επί πάνω από μια δεκαετία ονείρου του Καστοριανού Αστυνομικού Προσωπικού ‘’

Την περασμένη Πέμπτη ( 18/2 ) , οπότε και συνεδρίασε στην Αθήνα…

Ευχαριστήριο του Δήμου Άργους Ορεστικού και της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους «Φίλους Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στους «Φίλους Μοτοσυκλέτας…

Ο συνδυασμός μας «τελευταία ευκαιρία.» δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές

Όταν βάζεις τελεία στο τέλος μιας ιστορίας ξέρεις τι θα πει Αξιοπρέπεια…

Παράταση της χρηματοδότησης για επιπλέον δύο έτη των Συμβουλευτικών Κέντρων και του Ξενώνα Φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα βίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Παράταση της χρηματοδότησης για επιπλέον δύο έτη των Συμβουλευτικών Κέντρων και του…

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μαθητές των γυμνασίων Κορησού, Νεστορίου και Βογατσικού επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων

Μαθητές των γυμνασίων Κορησού, Νεστορίου και Βογατσικού επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων

Γ. Γρηγοριάδης: Μικρασία- Ελληνισμός- Πολιτισμός , έννοιες αλληλένδετες

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς με το συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

ΟΠΕΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Διαθέσιμη από τη Δευτέρα η ηλεκτρονική αίτηση για τις προνοιακές παροχές αναπηρίας

  ΟΠΕΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:  Διαθέσιμη από τη Δευτέρα η ηλεκτρονική αίτηση για…