Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και τον μήνα Σεπτέμβριο

 Η μαγευτική φύση του Γράμμου σας προσκαλεί  στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 2, 9, 16, 23 και 30 Σεπτεμβρίου) και θα ξεκινούν στις 12 ακριβώς.

Γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Επίσης θα κάνουμε και ένα μικρό ιστορικό περίπατο όπου θα μιλήσουμε για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου».

  • Παρακαλούμε να πάρετε τηλέφωνο στα τηλέφωνα 24670 21853 ή 2467 62136 για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση.
  • Αν υπάρχει διάθεση μπορούμε να κάνουμε και έναν περίπατο στα δάση και λιβάδια της περιοχής. Ο περίπατος ξεκινάει στις 11 αλλά για να πραγματοποιηθεί είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στα παραπάνω τηλέφωνα ή στο [email protected] .
  • Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
  • Διαρκεί 2-3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
  • Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
  • Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

 

You May Also Like

Σε ρυθμούς Run Greece η μπανάνα Chiquita, στηρίζει τους αγώνες σε Καστοριά και Ιωάννινα

Σε ρυθμούς Run Greece η μπανάνα Chiquita, στηρίζει τους αγώνες σε Καστοριά…

Εκδρομή στα Σύβοτα από Dollas Travel

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της εκδρομής

Ε.Λ.Μ.Ε Καστοριάς: Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας για τη μετάβαση στον τόπο διορισμού τους

Για πρώτη φορά, φέτος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που…

Σειρά επαφών και συναντήσεων της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καστοριά

Συνοδεία της Μαρίας Αντωνίου και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Βασίλη Βελλίδη

Συνάντηση στο γραφείο της Μαρίας Αντωνίου με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση στο γραφείο της Μαρίας Αντωνίου με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

Φωτιά στην Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Μακροχώρι – Κατακαίει δασική έκταση

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χθες Κυριακή, περί τις 18:30

Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Δε θα εορταστεί η 4η Ιουλίου

Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Δε θα εορταστεί η 4η Ιουλίου