ΟΑΕΔ: Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.  1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των προγραμμάτων του, ο ΟΑΕΔ σήμερα προχώρησε στην απλούστευση και ενίσχυση του προγράμματος για νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) που παραμένει ανοιχτό, καθώς σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών καλύφθηκαν μόνο 750 από τις 2.000 προβλεπόμενες θέσεις.

Με την τροποποίηση που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού, παρέχονται ισχυρότερα κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων που ανήκουν σε ΕΚΟ (Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο), μέσω της μεγαλύτερης επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών και την απλούστευση των προϋποθέσεων συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα, για την κάλυψη των 1.250 διαθέσιμων θέσεων, έγιναν οι

εξής αλλαγές:

α) Αύξηση της επιχορήγησης νέας θέσης εργασίας από 70% στο 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) και για τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον Ιδιωτικό Τομέα.

β) Αύξηση του μέγιστου ποσού επιχορήγησης από 700€ στα 800€ για θέση πλήρους απασχόλησης και από 350€ στα 400€ μηνιαίως για θέση μερικής απασχόλησης.

γ) Αφαίρεση της δέσμευσης απασχόλησης μετά τη λήξη της επιχορήγησης για τους μη μακροχρόνια ανέργους.

δ) Αφαίρεση της προϋπόθεσης 2μηνης εγγραφής στο μητρώο

ανέργων για τους ωφελούμενους, ώστε να μπορούν να προσληφθούν

όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ΕΚΟ.

ε) Δυνατότητα πρόσληψης ανέργων ΑμεΑ από Δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, και των επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα.

 

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Στόχος αυτών των βελτιώσεων είναι η αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης για τους ανέργους από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην αγορά εργασίας. Μέσω της τροποποίησης, το πρόγραμμα καθίσταται ελκυστικότερο για επιχειρήσεις και εργοδότες και πιστεύουμε πως τώρα θα έχει μεγαλύτερη απήχηση και απορροφητικότητα. Καλούμε, λοιπόν, όλες τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες να επισκεφτούν τον ιστότοπο ή τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και να ενημερωθούν σχετικά. Είναι αναγκαία η συμβολή τους στην εργασιακή ένταξη των ΕΚΟ, στην προστασία της κοινωνικής συνοχής και στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού».

Η τροποποίηση αφορά στο από 2017 «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες».

You May Also Like

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 51 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 51 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

Αράχωβα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του…

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Τι ψήφισαν O. Τελιγιορίδου και M. Αντωνίου;

  Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Τι ψήφισαν…

Αδιανόητο: Έκλεψε αλυσίδα ηλικιωμένης σε… ζωντανή μετάδοση

Μια απίστευτη κλοπή έγινε μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, και στα μάτια του ρεπόρτερ Γιώργου Τσέλιγκα, στον Άλιμο.

Προσωρινοί Πίνακες του Προγράμματος Επιταγών Αγοράς Βιβλίων 2021 ΟΑΕΔ

Προσωρινοί Πίνακες του Προγράμματος Επιταγών Αγοράς Βιβλίων 2021 ΟΑΕΔ

Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις

Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις

«Ο γιος μου αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά» – Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα σκιέρ

”Το είχε στο αίμα του, έφυγε στη φύση, αυτό ήταν το πεπρωμένο του”.

Χάρι Πότερ: Ανακοινώθηκαν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2026 σχεδόν 15 χρόνια μετά την προβολή της τελευταίας ταινίας

Άγρια σεξουαλική κακοποίηση σκύλου

Το ζωάκι βρέθηκε σε τραγική κατάσταση – Ζητούν πληροφορίες για να εντοπιστεί ο δράστης – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών