ΟΑΕΔ: Και μέσω ΚΕΠ οι νέες αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2019

Σε λειτουργία από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στον ΟΑΕΔ η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα 2019. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών για το ειδικό εποχικό επίδομα 2019 του ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019). Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που χορηγούν οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται εντός 15 εργάσιμων ημερών περίπου από την έγκριση της αίτησης.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων: Οικοδόμοι, λατόμοι ασβεστοποιοί πλινθοποιοί αγγειοπλάστες δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

 

You May Also Like

«Βουλιάζει» η τουρκική λίρα αλλά ο Ερντογάν… το χαβά του

«Βουλιάζει» η τουρκική λίρα αλλά ο Ερντογάν… το χαβά του

Χανιά: Συντετριμμένος ο πατέρας της 11χρονης Ιωάννας! Δεν πιστεύει ότι ήταν ατύχημα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν έχω καταπιεί ότι έπεσε η Ιωάννα», λέει συντετριμμένος και χάνοντας τα…

Πώς θα ανοίξουν εστίαση & εμπορικά κέντρα -Αναλυτικός οδηγός

Πώς θα ανοίξουν εστίαση & εμπορικά κέντρα -Αναλυτικός οδηγός

ΔΕΔΔΗΕ: Διαδικτυακή εφαρμογή πρόσβασης στα δεδομένα του μετρητή

: Διαδικτυακή εφαρμογή πρόσβασης στα δεδομένα του μετρητή

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Σημαντική η συνεισφορά της αλιείας στην κοινωνία»

 Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Σημαντική η συνεισφορά της αλιείας  στην κοινωνία»

Στο τραπέζι υποχρεωτικός εμβολιασμός για ιερείς και πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις εκκλησίες

Oλα τα ενδεχόμενα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού στους ναούς και…

Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού-Ίσως χρειαστεί νέα γενιά εμβολίων

Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού-Ίσως χρειαστεί νέα γενιά εμβολίων

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Θα τους είχα κλείσει ήδη όλους στη φυλακή», λέει ο Κούγιας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Θα τους είχα κλείσει ήδη όλους στη φυλακή»,…

Νίκη Κεραμέως: Οι δυσκολίες στο να αποκτήσει παιδιά και η τρυφερή ανάρτηση για τα 10 χρόνια γάμου

Table of Contents Hide Δημοσιογράφος: Έχετε δύο γιους, 2,5 και 5 χρόνων.…