ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας και κατάρτισης για νέους με αναπηρίες

Χρηματοδότηση εξασφάλισε ο ΟΑΕΔ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2020 για το νέο διετές πρόγραμμα «Βήματα προς την Αυτονομία», σε συνεργασία με το γερμανικό επαγγελματικό κέντρο για νέους με αναπηρίες Berufsbildungswerk Mosbach-Heidelberg δτο πλαίσιο της διευκόλυνσης της εργασιακής ένταξης των νέων ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες) του ΟΑΕΔ για πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022, που αποτελείται από έξι ροές καταρτιζόμενων, εκπαιδευτικών και σπουδαστών διαρκείας 16 ημερών η καθεμία. Θα συμμετάσχουν συνολικά σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 30 σπουδαστές με 15 συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Επίσης, θα υλοποιηθεί οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, με έμφαση στα Κέντρα Προστατευμένης Εργασίας που λειτούργησαν φέτος για πρώτη φορά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι σπουδαστές θα ενισχύσουν τις τεχνικές και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες καταρτιζόμενοι στις επαγγελματικές τάξεις, αλλά και σε πραγματικά εργασιακά περιβάλλοντα επιχειρήσεων.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς, βασικός σκοπός είναι η αναζήτηση και η μεταφορά της τεχνογνωσίας, των καλών πρακτικών και της καινοτομίας προκειμένου να ανοιχθεί ένας νέος δρόμος διασύνδεσης ή επανασύνδεσης με την αγορά εργασίας και την απασχόληση, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας στους σπουδαστές.

Σημειώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 οι φάσεις του προγράμματος θα υλοποιούνται ανάλογα με τα εκάστοτε μέτρα πρόληψης και προστασίας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 193.425 ευρώ και θα καλυφτεί μέσω της κοινοτικής επιχορήγησης.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με θυελλώδεις ανέμους

Θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές περιλαμβάνει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού…

Νέα απειλή για επιμόλυνση τροφίμων

Άγνωστοι ισχυρίζονται ότι έχουν μολύνει με υδροχλωρικό οξύ αλλαντικά, αναψυκτικά και φρέσκο…

Ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

Ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Κώστας Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αλλάζουν όλα στην Πανεπιστημίου -Προχωρά η τρίτη φάση των έργων

Κώστας Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αλλάζουν όλα στην Πανεπιστημίου -Προχωρά η τρίτη…

Μαντόνα: Πέθανε ο μικρότερος αδερφός της μόλις 2 εβδομάδες μετά το θάνατο της μητριάς τους

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε ήταν σχεδιαστής, καλλιτέχνης και σκηνοθέτης.

Υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο

Προηγήθηκε συζήτηση σε έντονους τόνους στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ την ίδια…

Μητσοτάκης σε πολίτες στο Χαϊδάρι: «Η κυβέρνησή μας ακούει την κοινωνία» –

Μητσοτάκης: «Ραντεβού στις κάλπες ξανά την άνοιξη του 2027» – Πυρά σε αντιπολίτευση και Τσίπρα

Καρπενήσι: Στο νοσοκομείο 30 φοιτητές από τροφική δηλητηρίαση

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για το περιστατικό, ενώ μια φοιτήτρια προχώρησε σε καταγγελία