ΟΓΑ: Το νέο επίδομα παιδιού και η πρώτη πληρωμή του 2018

Αλλάζουν όλα φέτος στον ΟΓΑ και στο επίδομα παιδιού (οικογενειακό επίδομα). Τι ανακοίνωσε ο οργανισμός για την πρώτη πληρωμή του 2018.

Όπως είναι γνωστό και υπενθυμίζει ο ΟΓΑ στην ανακοίνωση του στις 15/1 η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2017. Από 1/1/2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «Επίδομα Παιδιού» σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018.

Η Α δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» για το 2018 θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου. Ειδικά για την Α δόση, δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά 2μηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον κατά την υποβολή τους θεσμικό πλαίσιο.

Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017.

Ο ΟΓΑ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του θα ενημερώσει εγκαίρως με ανακοίνωσή του τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.

Επιπλέον αναφέρει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το νέο Επίδομα Παιδιού είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Ειδικότερα απαιτείται :

 

  • ηλεκτρονική υποβολή Ε1 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
  • συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή Α2
  • Οι αιτούντες/υπόχρεοι πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα. Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 5ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Λαζόπουλος: Δεν κινδυνεύω από τον ανεμβολίαστο αλλά από αυτούς που σπέρνουν τρόμο

Στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού και στα εμβόλια, εστίασε ο Λάκης…

ΕΣΕΕ: Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έως 7 Δεκεμβρίου 2020

  ΕΣΕΕ: Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έως 7 Δεκεμβρίου 2020

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ: Τα θέματα Νέων Ελληνικών από το Υπουργείο Παιδείας

Άνοιξε η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ανακοινώθηκαν τα θέματα των Νέων…

ΔΥΠΑ: Στους 848.000 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 304.013 άτομα

Τραμπ: «Σε δύο βδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία»

Οι όροι του Πούτιν και η στάση του Ζελένσκι

MyCoast: Βροχή καταγγελιών για τις αυθαιρεσίες στις παραλίες

Ποιες περιοχές έχουν «την τιμητική τους»

Επεισόδια στου Ρέντη: Συγγνώμη ζητά ο 18χρονος

Δεν ξέρει αν ήταν η δική του φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό

Από τις 20 Μαΐου ο νέος μειωμένος ΦΠΑ. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αφορά

Από τις 20 Μαΐου ο νέος μειωμένος ΦΠΑ. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες…