Οι εραστές πίσω από το πληκτρολόγιο

Της Τάνιας Ώττα

 

Φθηνά συναισθήματα, πουλιούνται κι αγοράζονται  για λίγα like. Θύματα της τεχνολογικής επανάστασης, η αγάπη και ο έρωτας, έχασαν την αξία τους μέσα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Απρόσωπος έρωτας, κρυμμένος πίσω από οθόνες και πληκτρολόγια , σκορπίζεται στο αχανές τοπίο του παγκόσμιου ιστού και περιμένει  το  δόλωμα να τσιμπήσει. Η ανάγκη για σαρκική απόλαυση και προσωπική ικανοποίηση εξευτελίζει τον άνθρωπο, αναγκάζοντάς τον να ψαρεύει ταίρι με ανούσια μηνύματα και τυποποιημένες εκφράσεις μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Η ανθρώπινη ανάγκη για κοινωνικότητα και επικοινωνία έχει μετατραπεί σε ένα κυνήγι εραστών , με ψεύτικη ταυτότητα και ψεύτικα αισθήματα.

Άνθρωποι που αναζητούν αντίδοτο στη μοναξιά τους μέσα από τα προσωπικά τους προφίλ στα social media,  σκορπώντας καρδούλες και λουλουδάκια και περιμένοντας κάποια απάντηση για να συνεχίσουν να εκδηλώνουν το δήθεν ενδιαφέρον τους στα ερωτικά τους θύματα.

Δειλιάζουν οι άνθρωποι απέναντι στον έρωτα, φοβούνται την αγάπη. Τους τρομάζουν οι δυνατές συγκινήσεις, αποφεύγουν να εκφραστούν  γι΄αυτά που πραγματικά νιώθουν.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν καλή ασπίδα προστασίας απέναντι στην απόρριψη εξάλλου. Αν δεν ανταποκριθεί το πρώτο θύμα, πάμε στο επόμενο, και ούτω  καθεξής. Δεν βαριέσαι, η ντροπή μοιράζεται.

Η τεχνολογία βοήθησε τον άνθρωπο να γίνει πολυγαμικό ον. Χάθηκε η εμπιστοσύνη, χάθηκε ο σεβασμός, χάθηκε η μαγεία των ανθρώπινων σχέσεων.

Η αστείρευτη δίψα για like, το ανικανοποίητο αίσθημα για αποδοχή και αναγνώριση, η  συνεχής επίδειξη των σωματικών  προσόντων, δίνουν τροφή στους εραστές του διαδικτύου να επιδίδονται σε διαδικτυακό φλερτ και να  εξευτελίζουν τους εαυτούς τους.

Όσο ο ηλεκτρονικός έρωτας εξαπλώνεται, οι άνθρωποι θα είναι δυστυχισμένοι. Τα συναισθηματικά κενά δεν γεμίζουν με ψεύτικους ανθρώπους , με διαδικτυακές συνομιλίες και φλερτ εξ αποστάσεως . Η αγάπη θέλει απόσταση αναπνοής, άγγισμα και βλέμμα, θάρρος και τόλμη να διεκδικήσεις αυτό που ποθείς χωρίς ενδοιασμούς.

Έχουμε μπερδέψει  την επικοινωνία με το φλερτ, την ευγένεια με το θράσος. Οι διαδικτυακές φιλίες δεν έχουν κανένα νόημα όταν γίνονται ενόχληση κι όταν αγγίζουν τα όρια της προσωπικής προσβολής. Κι όταν δεν ανταποκρίνεσαι στο ερωτικό κάλεσμα, θεωρείσαι αγενής. Ας είναι.

Θύματα του  ηλεκτρονικού έρωτα οι άνθρωποι του σήμερα, πουλούν και αγοράζουν τα αισθήματά τους τόσο φθηνά. Όμως  όσο διαδίκτυο κι αν καταναλώσουν πάλι θα νιώθουν μόνοι αν δεν αντιληφθούν ότι η πραγματική αγάπη βρίσκεται μακριά από οθόνες και πληκτρολόγια.

You May Also Like

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.

Η υπ. Βουλευτής Αγνή Κανδύλη επισκέφτηκε  γουνοποιητικές επιχειρήσεις, Αεροδρόμιο και διάφορες πόλεις και οικισμούς της Π.Ε.  Καστοριάς

Η υπ. Βουλευτής Αγνή Κανδύλη επισκέφτηκε  γουνοποιητικές επιχειρήσεις, Αεροδρόμιο και διάφορες πόλεις…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος PIZZA ROMA κ. Σωκράτη Πέλκα για την ανιδιοτελή προσφορά προϊόντων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και…

Την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε άλλους 34 δήμους μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της…

Ενημέρωση για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Π.Ε. Καστοριάς

Μέχρι και την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου

Παρά την επιδημία, συνεχίζουν να τρώνε νυχτερίδες

Παρά την επιδημία, συνεχίζουν να τρώνε νυχτερίδες

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και τη χρήση της μάσκας στα σχολεία από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

  Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού…

Συνάντηση στην Περιφέρεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας – Προϋπόθεση η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα

Συνάντηση εργασίας για την πορεία και την περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου…

Σάλος για τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης

Μαρία Αντωνίου:«Αυτή είναι η υλοποίηση “αναπτυξιακών έργων” της κυβέρνησης στην Καστοριά»

Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

  Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση νομοθεσίας περί…