Οι τοποθετήσεις Δασταμάνη-Κασαπίδη κατά το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών,  στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων

 

Για τη διαχρονική αδικία που υφίσταται ο Δήμος Γρεβενών λόγω του υψηλού ΑΕΠ που παρουσιάζει η Δυτική Μακεδονία με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των απαραίτητων εκείνων πόρων για την ορθή και γρήγορη εκτέλεση συγκεκριμένων έργων έκανε λόγο στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δασταμάνης επισήμανε ότι λόγω της λιγνιτικής δραστηριότητας που υπάρχει σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Φλώρινα διαμορφώνεται ένας εικονικός πλούτος σε Γρεβενά και Καστοριά που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς οι δυο αυτές περιοχές δεν έχουν ορυχεία και ατμοηλεκτρικούς σταθμούς.

 

Αναλυτικότερα, η 16η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών είχε ως μοναδικό θέμα τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για τον σχεδιασμό των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).Γι’ αυτόν τον λόγο έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Δημάρχου.

 

O κ.Δασταμάνης έθεσε στον κ.Κασαπίδη μια σειρά σημαντικών έργων που χρειάζονται άμεση οικονομική ενίσχυση προκειμένου να υλοποιηθούν έγκαιρα καθώς είναι σε εξέλιξη κατασκευής.  Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Γρεβενών, στη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου αλλά και σε παρεμβάσεις που αφορούν αθλητικές υποδομές ενώ χαιρέτησε την πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με τη συνεργασία Δήμων-Περιφέρειας.

 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ.Κασαπίδη για την παρουσία του και το ενδιαφέρον του, στάθηκε και στην πρόσφατη πρόσκληση της Περιφέρειας για αγορά μηχανημάτων έργου, ζητώντας την έμπρακτη στήριξη του Περιφερειάρχη και σε αυτό το σκέλος. Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει ο Δήμος Γρεβενών, οι ανάγκες για αποχιονισμό είναι τεράστιες, συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου των ορεινών δασικών δρόμων που είναι ευρύ.

 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναγνώρισε το ζήτημα του πλασματικού ΑΕΠ, συμφωνώντας με τον κ.Δασταμάνη για την αδικία που βιώνουν Γρεβενά και Καστοριά όπου απουσιάζει ο τοπικός πόρος ανάπτυξης, ενώ υποσχέθηκε να στραφούν περισσότερα κονδύλια στις δυο αυτές περιοχές με στόχο τη διαμόρφωση μιας καλύτερης και δικαιότερης ισορροπίας.

 

Ειδικότερα, ο κ. Κασαπίδης μίλησε για τις αναπτυξιακές προτάσεις της Περιφέρειας που αφορούν την ΠΕ Γρεβενών και έχουν να κάνουν με τη στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού, την κατασκευή μικρών φραγμάτων αλλά και την αποκατάσταση των ελλείψεων που παρατηρούνται στους ΤΟΕΒ. Δεσμεύτηκε ακόμη πως Γρεβενά και Καστοριά θα ενταχθούν στο Σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης μέσω της δρομολόγησης εμβληματικών έργων που συνάδουν με την απολιγνιτοποίηση ενώ για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, δήλωσε ότι αυτές θα προχωρήσουν μέσω της συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων.

 

Στη δευτερολογία του ο κ. Γιώργος Δασταμάνης γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Γρεβενών δεν έχει απουσιάσει από κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενημερώνοντας παράλληλα το Σώμα ότι ετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, μία νέα πρόταση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την αλλαγή των εξωτερικών αγωγών του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών. Καταλήγοντας, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας ότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό παρά την έλλειψη προσωπικού.

 

 

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Διημερίδα Καινοτομίας στην Καστοριά.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 22 Νοεμβρίου 2022.

Κίμων Μηταλίδης: “Πώς επικοινωνούν κάποια τοπικά μέσα της Καστοριάς των γύρω περιοχών το θέμα του κορονοϊου”

Κίμων Μηταλίδης: “Πώς επικοινωνούν κάποια τοπικά μέσα της Καστοριάς και των γύρω…

Ανακοίνωση-απάντηση Συνδυασμού «Και θέλουμε Και μπορούμε» για το 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς

Του υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς, Τρύφωνα Πολυγιάννη

Για τον μικρό Νικόλα: Μπαζάρ Αγάπης από το Κέντρο Αποκατάστασης και το Δημόσιο ΙΕΚ

Για τον μικρό Νικόλα: Μπαζάρ Αγάπης από το Κέντρο Αποκατάστασης και το…

Προς τον Υπουργό Υγείας Θέμα: «Ξαφνική και άδικη η απόλυση Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού από το Γενικό Νοσοκομείου Καστοριάς»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

398.000,00 € για την επαρχιακή οδό Βουχωρίνας- Κορυφής-όρια Ν. Γρεβενών

  398.000,00 € για την επαρχιακή οδό Βουχωρίνας- Κορυφής-όρια Ν. Γρεβενών