Ολλανδός που λατρεύει την Ελλάδα φτιάχνει λεπτομερή μακέτα της Σαντορίνης στον κήπο του!

Ο συμπαθής κύριος έφτιαξε μία μακέτα – μινιατούρα της Σαντορίνης στον κήπο του, ώστε να αναπολεί τις ωραίες του στιγμές στο λατρεμένο νησί του Αιγαίου.

Ο Ολλανδός Fer Geerts, λάτρης της Ελλάδας, απολαμβάνει το κρασί του αγναντεύοντας την καλντέρα …από τον κήπο του. Ο συμπαθής κύριος από την πόλη Bergen op Zoom της Ολλανδίας, ήθελε να έρθει στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, όμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκάστηκε να αναβάλει τα σχέδιά του. Έτσι, έφτιαξε μία μακέτα – μινιατούρα της Σαντορίνης στον κήπο του, ώστε να αναπολεί τις ωραίες του στιγμές στο λατρεμένο νησί του Αιγαίου.

Ακόμη και όταν ξεκινούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς την χώρα μας και ο τουριστικός κλάδος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες, ο 67χρόνος Fer Geerts δεν διακινδυνεύει να χαρεί το αγαπημένο του νησί καθώς περιλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν θα πάρουμε το ρίσκο να ταξιδέψουμε φέτος. Ευτυχώς, έχω φτιάξει την μακέτα μου και μπορώ να παριστάνω ότι είμαι στην Σαντορίνη από τον κήπο μου. Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και μία ομπρέλα, μπορώ να φανταστώ λίγο ότι είμαι στην Ελλάδα» εξηγεί σε συνέντευξή του σε ολλανδικό ιστότοπο.

Ο 67χρονος, επισκέπτεται την Ελλάδα συστηματικά από την δεκαετία του 80 και δηλώνει πως θα μετακόμιζε ακόμη και μόνιμα στην χώρα μας, καθώς την αγαπά πολύ και έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Συχνά κλείνει τα μάτια του και φαντάζεται το φημισμένο ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη.

Το μοντέλο της Σαντορίνης αποτελείται από 22 κομμάτια και θυμίζει παζλ. Στην πραγματικότητα ο Geerts δούλεψε σχεδόν 20 χρόνια πάνω στην μακέτα για να δημιουργήσει το σημερινό αποτέλεσμα. Η μακέτα αποτελείται κυρίως από φελιζόλ, ξύλο και χαρτόνι. Έχει μήκος περίπου 5 μέτρα και ύψος περίπου 2 μέτρα. Έχει ξαπλώστες, ταράτσες, πισίνες, παράθυρα και άλλες προσεγμένες λεπτομέρειες που θυμίζουν το νησί της Σαντορίνης.

«Συνεχώς ανακαλύπτω λεπτομέρειες που είχα ξεχάσει ότι έχω προσθέσει». Ο Geerts λέει ότι λατρεύει τον ελληνικό τρόπο ζωής. το φαγητό, τον ήλιο και τους ανθρώπους. Ο αγαπημένος του προορισμός είναι οι Κυκλάδες και συγκεκριμένα, η Σαντορίνη. Προσθέτει ότι ανυπομονεί να ξανά επισκεφτεί την Ελλάδα και τις Κυκλάδες, μέχρι τότε θα απολαμβάνει την μικρογραφία της Σαντορίνης από τον κήπο του.

Δείτε την εντυπωσιακή μακέτα:

 

You May Also Like

Ασπρόπυργος: Νέες καταγγελίες για τον γυμναστή – «Κατέβασε την μπλούζα της 8χρονης κόρης μου»

Για τον 30χρονο γυμναστή έχουν καταθέσει εννέα από τους γονείς παιδιών

Πάρος: Παρέμβαση πολιτών σε παραλία που έχει «καταλάβει» beach bar με ξαπλώστρες

Το beach bar δεν έχει άδεια όπως καταγγέλλουν.

Άγγιξε τα σπίτια: Ο πιλότος της Ολυμπιακής που έσωσε 418 επιβάτες επειδή έσπασε το πρωτόκολλο

Η «κινηματογραφική» ιστορία ενός πιλότου που μια πτήση του έμεινε στην ιστορία.…

Κορονοϊός: Εξιτήριο για τη μητέρα που νοσούσε και γέννησε στο Αττικόν

Κορονοϊός: Εξιτήριο για τη μητέρα που νοσούσε και γέννησε στο Αττικόν

Φάρμακα: Άκυρο το πέναλτι ελλείψει γιατρών

Το «αντικίνητρο» για τη μη εγγραφή σε προσωπικό γιατρό «πάγωσε» μέχρι νεωτέρας

Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από 16χρονες

Συνελήφθησαν δύο από τις τρείς δράστιδες

Μόρια: Eκκλησία χρησιμοποιείται πλέον ως… τουαλέτα μεταναστών (φωτο)

Μόρια: Eκκλησία χρησιμοποιείται πλέον ως… τουαλέτα μεταναστών (φωτο)

Συγκινεί ο 8χρονος μέσα από τη ΜΕΘ: «Πείτε στον Άη Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»

Συγκινεί ο 8χρονος μέσα από τη ΜΕΘ: «Πείτε στον Άη Βασίλη να…

Πλαστό μεταπτυχιακό τίτλο κατέθεσε εκπαιδευτικός για να γίνει Διευθυντής σχολείου – Και έγινε!

Σημειώνεται ότι, ο/η εκπαιδευτικός τελικά, κατέλαβε θέση Διευθυντή/ντριας σχολικής μονάδας