ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

Επειδή το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης για τις αγροτικές επιδοτήσεις που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης συνεχίστηκε χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή από τον κ. Μαρινάκη, Γραμματέα της ΝΔ, που τα χωράφια και τις στάνες τις έχει δει μόνο στην τηλεόραση, και εκτός από ασυναρτησίες και ψέματα προσπάθησε να προσβάλει και την επάρκεια μου, οφείλω να τον ενημερώσω γι αυτά που ισχύουν.

 

Επίσης, δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι κ.κ. Οικονόμου και Μαρινάκης δεν τον συμβουλεύουν σωστά, γι’ αυτό θα το επιχειρήσουμε εμείς.

 

Κάθε χρόνο βγαίνει σχετική εγκύκλιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η σχετική εγκύκλιος το 2021 με θέμα «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021» είναι η με αριθ. πρωτ. 23921/15-4-2021.

 

Σύμφωνα με αυτήν ο κ. Μητσοτάκης έχει τις εξής επιλογές:

 

1) Να συνεχίσει να παίρνει τις αγροτικές επιδοτήσεις ενεργοποιώντας κάθε χρόνο με αίτησή του στο ΟΣΔΕ τα ιστορικά του δικαιώματα. Σύμφωνα με το Α παρ.1 σελ. 1: “Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 (ΕΑΕ 2021) υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του”. Η δήλωση ΟΣΔΕ δεν είναι υποχρεωτική. Αποτελεί υποχρέωση μόνο στην περίπτωση διεκδίκησης ενισχύσεων. Κανείς δεν δίνει επιδοτήσεις είτε αυτόματα είτε με το ζόρι.

 

2) Να μην κάνει δήλωση όπως κάνει κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως κάνει ανελλιπώς. Τότε αυτόματα μετά από δύο χρόνια χάνει τα δικαιώματα ενίσχυσης και αυτά μεταφέρονται στο Εθνικό Απόθεμα και διανέμονται σε νεοεισερχόμενους αγρότες που τα έχουν πραγματική ανάγκη.  Αυτό ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Οικονόμου θα το βρουν στη σελ. 6 της εγκυκλίου σημείο 2 παρ. 5 “Κάθε δικαίωμα ενίσχυσης το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε για περίοδο δύο συνεχόμενων ετών, προστίθεται στο εθνικό απόθεμα”.

 

Ο Πρωθυπουργός έχει και μια τρίτη επιλογή στην περίπτωση που θέλει μετά τις εκλογές που δεν θα είναι Πρωθυπουργός να γίνει κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Μπορεί να μην χάσει οριστικά τα δικαιώματά του, αλλά να τα μεταβιβάσει προσωρινά με έκταση γης ή χωρίς γη και μόλις λήξει το συμβόλαιο μεταβίβασης να επιστρέψουν στην κατοχή του. Σχετική ΚΥΑ μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΦΕΚ 2021/18-5-2021) άρθρο13 παρ.3.

 

Τέλος, θα μπορούσε ακόμη και αν συνεχίσει να παίρνει τις επιδοτήσεις να τις κάνει κάποια δωρεά, να πιάσουν τόπο κάπου που υπάρχει ανάγκη. Θα μπορούσε να τα δωρίσει για παράδειγμα στο ΜΑΙΧ Χανίων, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο κλπ.

 

Εμείς πάλι ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε 2 υποχρεώσεις:

1) Να ξεσκεπάζουμε την υποκρισία και την παραπληροφόρηση.

 

2) Μόλις γίνουμε κυβέρνηση να καταργήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα και να μοιραστούν τα χρήματα σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελληνικής επαρχίας και όχι σε άσχετους από την αγροτιά του συμπαθέστατου κατά άλλα Κολωνακίου.

 

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

Στις ετήσιες εκδηλώσεις, στη Μαρτυρική Κοινότητα Κλεισούρας Καστοριάς, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Στις ετήσιες εκδηλώσεις, στη Μαρτυρική Κοινότητα Κλεισούρας Καστοριάς, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Ενημέρωση από το γραφείο Κοιμητηρίων του Δήμου Καστοριάς για το Ψυχοσάββατο

Ενημέρωση από το γραφείο Κοιμητηρίων του Δήμου Καστοριάς για το Ψυχοσάββατο

Ανοιχτή Πρόσκληση από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ομιλητής ο Βουλευτής Κοζάνης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ,  Πάρης Κουκουλόπουλος.

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΑΙΑΝΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΧΑΝΔΑΚΑ» – Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής

  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο  «ΜΕΛΕΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΑΙΑΝΗ…

Τοίχοι γεμάτοι εικαστική έμπνευση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

”H κ. Ειρήνη Ασπρίδου, που έκανε την επιθυμία μας πραγματικότητα”!!