ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: «Αίτημα λήψης άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας»

H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, καταθέτει προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς σχετικά με το αίτημά τους για τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας.  Τα τελευταία δύο χρόνια ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του Covid – 19, ενώ μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία η δραστηριότητα του κλάδου έχει ανασταλεί πλήρως. Το Επιμελητήριο προτείνει για τους εργαζόμενους επαναφορά της αναστολής ή ανάλογου μέτρου για τους εργαζόμενους του κλάδου και παράταση των δικαιούχων επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Ενώ, για τις επιχειρήσεις προτείνει την αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, την αναστολή της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, δόσεων δανείων και ειδικό πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

 

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας

Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς σχετικά με το αίτημά τους για τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας.

Η αναστολή των δραστηριοτήτων μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος λόγω της πανδημίας του Covid – 19, έχουν οδηγήσει τους γουνοποιούς σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γουνοποιίας, αναλογιζόμενη τις ιδιαιτερότητές του και τον αντίκτυπο που έχει στην περιοχή της Καστοριάς. Η στήριξη πρέπει να είναι ουσιαστική, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προτείνονται από το Επιμελητήριο Καστοριάς και να ανταποκριθεί στη δύσκολη συγκυρία που έχει επέλθει ο κλάδος.

 

You May Also Like

Το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) συμμετείχε στον αγώνα δρόμου

Το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) συμμετείχε στον αγώνα δρόμου

Συσκέψεις για την επίσκεψη της ηγεσίας της Ν.Δ στην Καστοριά.

Προετοιμαζόμαστε γιατί στις Βουλευτικές Εκλογές του 2023 η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή…

Εκ νέου Χαρτογράφηση & Πιστοποίηση με Διεθνή Χαρακτήρα οι Διαδρομές του Run Greece Καστοριά.

Εκ νέου Χαρτογράφηση & Πιστοποίηση με Διεθνή Χαρακτήρα οι Διαδρομές του Run Greece Καστοριά.

Συναυλία Μουσικής Δωματίου, στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς!

Συναυλία Μουσικής Δωματίου, στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς!

Σύλληψη ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών

Σύλληψη ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν διάθεση προϊόντων από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς

  Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν διάθεση προϊόντων από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για τη…

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας: «Με ταχυδρομικά περιστέρια η εξυπηρέτηση οικισμών του Ν. Γρεβενών»

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας: «Με ταχυδρομικά περιστέρια η εξυπηρέτηση οικισμών του…