Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

Κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού δομών και εξοικονόμησης πόρων μας βρίσκει σύμφωνους, σε όποιον τομέα και αν επιχειρείται, συμπεριλαμβανομένου και του ακαδημαϊκού χώρου. Αρκεί να γίνεται με βάση συγκεκριμένο πλάνο, ως αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού, και όχι περιπτωσιολογικά και αποσπασματικά, με αδιαφανείς διαδικασίες και ψηφοθηρικά κίνητρα, όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

Το γεγονός αυτό επισήμανε η Μαρία Αντωνίου, στην ομιλία που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου, για την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εκτός από τη σύσταση του νέου αυτού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και αρκετές διατάξεις για το χώρο της έρευνας.

 

Η Μαρία Αντωνίου έκανε λόγο για αποσπασματικές και ασύνδετες μεταξύ τους διατάξεις, στις οποίες υπάρχουν βέβαια και ορισμένες θετικές ρυθμίσεις, καθώς επίσης και για προχειρότητα νομοθέτησης, η οποία είναι παροιμιώδης.

 

Χαρακτηριστικός ο επίλογος της Μαρίας Αντωνίου, όπου τονίζει ότι “οι νέοι της χώρας μας, επιστήμονες και ερευνητές δεν έχουν ανάγκη από έναν Αναπληρωτή Υπουργό – ηθοποιό Έρευνας και Καινοτομίας, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο, λέγοντας ψέματα. Βγείτε επιτέλους, έστω και τώρα, και πείτε την αλήθεια στους νέους μας επιστήμονες. Πείτε τους ότι όταν τα καθεστώτα πέσουν και απελευθερωθούν οι ιδέες τότε μόνο θα ανθίσουν τα λουλούδια που φαίνονται στο βίντεο. Γιατί μας κουράσατε με τα ψέματα. Και η αλήθεια θα είναι αποκαλυπτική”.

 

 

 

You May Also Like

Δήμος Γρεβενών: Οριστική λύση στην υδροδότηση 27 χωριών θα δώσει το μεγάλο έργο των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση και επέκταση του εξωτερικού υδραγωγείου

  Δήμος Γρεβενών: Οριστική λύση στην υδροδότηση 27 χωριών θα δώσει το…

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο”

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί –…

Δήμος Καστοριάς: Μοναδικές στιγμές στο παραδοσιακό Καστοριανό καρναβάλι

Δήμος Καστοριάς: Μοναδικές στιγμές στο παραδοσιακό Καστοριανό καρναβάλι

Εντοπίσθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου άγνωστη αρχαία μητρόπολη

Η ύπαρξη της αλλάζει εντελώς την ιστορία των τοπικών πολιτισμών

Ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Ένα βήμα πιο κοντά στη μετεγκατάσταση βρίσκεται η Ποντοκώμη μετά και την…

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού στην πόλη της Καστοριάς και στα χωριά

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού στην πόλη της Καστοριάς και στα χωριά