Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος: «Επιβολή πλαφόν στα βενζινάδικα»

 

Όπως πληροφορείται η ΟΒΕ από διάφορα δημοσιεύματα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σκοπεύει να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στα καύσιμα σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές, «λόγω κερδοσκοπίας(!)» .

 

Αν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει πλαφόν μόνο στις τιμές των πρατηρίων  χωρίς να μπει ταυτόχρονα και στα προηγούμενα στάδια διακίνησης θα συμβεί ότι είχε συμβεί και στις προηγούμενες περιπτώσεις επιβολής πλαφόν. Δηλαδή κάποια πρατήρια θα αναγκαστούν να πωλούν με μηδενικό κέρδος και κάποια με ζημίες. Είναι δε γνωστό ότι οι εταιρείες δεν έχουν ενιαία τιμή για όλα τα πρατήρια.

 

Η συνήθης αιτία υψηλών τιμών είναι, κατά σειρά συχνότητας, οι υψηλοί υπέρογκοι ειδικοί φόροι  κατανάλωσης , οι ειδικές συνθήκες μεταφοράς των καυσίμων και τα προβλήματα βιωσιμότητας πρατηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Οι περιπτώσεις υψηλών τιμών είναι ελάχιστες και δεν επηρεάζουν τον κύριο όγκο των καταναλωτών και της κατανάλωσης. Θα πρέπει να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι τις τιμές Ελλάδος δεν τις καθορίζουν τα 4 με 5 πρατήρια σε απομακρυσμένες άγονες νησιωτικές περιοχές στις οποίες οι πωλήσεις στην περίοδο του χειμώνα είναι μηδενικές.

 

Αν τελικά η ΡΑΕ εισηγηθεί την επιβολή πλαφόν σε κάποιες περιοχές και το κάνει αποδεκτό η Κυβέρνηση  τότε θα πρέπει να το επιβάλει  σε όλα τα στάδια της αγοράς καυσίμων και όχι μόνο στο τελικό στάδιο που είναι τα πρατήρια. ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ.

You May Also Like

Δημόσιο: Ανοίγουν 4.800 θέσεις εργασίας, με απολυτήριο λυκείου, το 2023

Πώς κατανέμονται οι 4.881 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο που απευθύνονται σε απόφοιτους…

Πέτσας: Από «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας στα σχολεία

  Πέτσας: Από «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της…

Ολοκληρώθηκε η 4η Συνεδριακή Διάσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. με ψηφιακό οικοδεσπότη την Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ολοκληρώθηκε η 4η Συνεδριακή Διάσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. με ψηφιακό οικοδεσπότη την Π.Ε.Δ.…

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ χρωστούν στη ΔΕΗ εφοπλιστές και επιχειρηματίες με πολυτελείς βίλες

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ χρωστούν στη ΔΕΗ εφοπλιστές και επιχειρηματίες με πολυτελείς βίλες

Σώος ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λάρισα.

Ενισχύεται με 35 εκατομμύρια ευρώ ο ΕΛΓΑ. Εντός 30 ημερών η εξόφληση των αποζημιώσεων

Ενισχύεται με 35 εκατομμύρια ευρώ ο ΕΛΓΑ. Εντός 30 ημερών η εξόφληση…

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα

ΓΣΕΕ: Για την τραγωδία της Πύλου

Η εκμετάλλευση της ανάγκης για επιβίωση και η ατολμία της πολιτικής διαχείρισης προσφύγων οδηγεί σε θανάσιμες θαλάσσιες διαδρομές

Σιδηροδρομική Εγνατία: Το επόμενο mega Σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης, θα είναι στην Ελλάδα

Το επόμενο mega σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης θα είναι στην Ελλάδα. Η…

Κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα πλατάνια!

Άμεσες πρωτοβουλίες του Υφ. Περιβάλλοντος, Γ. Δημαρά για την αποτελεσματική προστασία του…