Ο Απολογισμός των Εκθέσεων Γούνας. Δ. Κοσμίδης: «Οι Εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα»

Για τις τρεις πρώτες –χρονολογικά- Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας του 2019, μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Κατά τους πρώτους μήνες του 2019 πραγματοποιήθηκαν οι Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας σε Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο. Ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης μίλησε για το πώς κύλησαν τα πράγματα για τους Έλληνες γουνοποιούς κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων.

Σύμφωνα με το κ. Κοσμίδη, η αγορά της Κορέας σιγά-σιγά ανοίγει και όπως ο ίδιος σχολίασε  «Συμμετείχαν λίγες επιχειρήσεις και βλέπουμε ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε προκείμενου να “κατακτήσουμε” αυτήν  την αγορά».

Όσον αφορά την Έκθεση του Χονγκ Κονγκ τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά «Θα μπορούσα να πω ότι η εν λόγω έκθεση έκλεισε με αρνητικό   πρόσημο. Βάσει των όσων γνωρίζω οι εμπορικές πράξεις  των συναδέλφων σημείωσαν  πτώση της τάξης του 30-40%. Φαίνεται πως η έκθεση του Χονγκ Κονγκ άρχισε να παρακμάζει», ενημέρωσε σχετικά ο  Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.

Πριν από μερικά 24ωρα έκλεισε τις πύλες της και η Έκθεση του Μιλάνο. Ο κ. Κοσμίδης  έδωσε το παρών στην Έκθεση «Εκείνο το οποίο μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν το γεγονός πως στην είσοδο γινόταν “πανζουρλισμός” από κόσμο. Υπήρχε μεγάλη κινητικότητα. Τα καταστήματα ήταν γεμάτα από κόσμο, ήδη από το πρωί. Συνομίλησα με αρκετούς Έλληνες γουνοποιούς και με ενημέρωσαν για την πορεία των εμπορικών πράξεων που πραγματοποίησαν. Όπως είναι γνωστό, οι παραγγελίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις δημοπρασίες, οι οποίες γίνονται τόσο κατά τα διάρκεια των Εκθέσεων, όσο και αμέσως μετά. Μας ζητήθηκε λοιπόν, να έρθουμε σε συνεννόηση με τα δημοπρατήρια και να πραγματοποιούνται πρώτα όλες οι δημοπρασίες των δερμάτων και να ακολουθούν οι εκθέσεις».

Πλέον τα φώτα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καστοριά και στην Αθήνα «Ελπίζουμε ότι οι Εκθέσεις Γούνας που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, θα τα πάνε πολύ καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι. Πάντα αντιμετωπίζαμε κρίση, η οποία είναι παγκόσμια. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έρθει η ανάκαμψη».

 

You May Also Like

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10,…

792 εμπορικοί επισκέπτες έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας τη 2η ημέρα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

792 εμπορικοί επισκέπτες έδωσαν το «παρών»  στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας…

Ανάρτηση της Μαρίας Αντωνίου για την απουσία του Γιώργου Αμανατίδη από τη δημόσια διαβούλευση των υποψηφίων Περιφερειαρχών σε τηλεοπτικό σταθμό.

“Οι εκλογές αποτελούν την ύψιστη έκφραση των πολιτών σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα!…

Ζήσης Τζηκαλάγιας:SOS,< Ζητείται ΑΛΛΑ υπάρχει Ελπίς;>.

S.O.S για την ιστορία και τον πολιτισμό της Καστοριάς.

Άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad έφτασε στο τέλος του με κάθε επιτυχία.

Ραντεβού του χρόνου στο 10ο Rally Greece Offroad, εδώ στο Άργος Ορεστικό!…

Support Art Workers: Επιστολή επαγγελματιών ηθοποιών – σκηνοθετών Κοζάνης

Support Art Workers: Επιστολή επαγγελματιών ηθοποιών – σκηνοθετών Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Γυναίκα και Σακχαρώδης Διαβήτης”

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Γυναίκα και Σακχαρώδης Διαβήτης”