Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε δύο ακόμη λύκους από την αιχμαλωσία στην Σερβία

Δύο νεαροί λύκοι φιλοξενούνται εδώ και λίγες ημέρες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Πρόκειται για ένα αρσενικό και ένα θηλυκό που είναι αδέρφια και κατασχέθηκαν από ιδιώτη στη Σερβία ο οποίος τα είχε παράνομα στην κατοχή του.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 οι αρχές της Σερβίας έπειτα από καταγγελία πραγματοποίησαν έλεγχο στις εγκαταστάσεις ενός ιδιώτη στο χωριό Djindjusa για τον οποίο υπήρχε η καταγγελία ότι έχει στην κατοχή του προστατευόμενα ωδικά πτηνά. Με μεγάλη τους έκπληξη, όμως, αντί για τα πουλιά αντίκρισαν δύο ανήλικους λύκους! Σύμφωνα με τον ίδιο φιλοξενούσε τα δύο ζώα για έξι περίπου μήνες όταν και τα βρήκε δίπλα στη νεκρή μητέρα τους η οποία είχε πεθάνει από δηλητηριασμένο δόλωμα.

Οι δύο λύκοι κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν στο ζωολογικό κήπο στο Βελιγράδι προσωρινά μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος οριστικής φιλοξενίας. Οι αρχές της Σερβίας επικοινώνησαν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ οποίος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε θετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο δύο ακόμη πρώην αιχμάλωτοι λύκοι είχαν μεταφερθεί από το Βελιγράδι στις Αγραπιδιές.

Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη όπως ονομάστηκαν θα ζουν στον ίδιο χώρο με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν ήδη εξοικειωθεί. Σήμερα είναι 18 περίπου μηνών.

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 17 λύκοι. Λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.

 

 

You May Also Like

Καθορισμός «ημέρας ακρόασης πολιτών» από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Καθορισμός «ημέρας ακρόασης πολιτών» από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική…

Η Μαρία Αντωνίου μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε Φλώρινα και Έδεσσα: «Καμία υπογραφή δεν πρόκειται να σβήσει την Ιστορία μας»

Η Μαρία Αντωνίου μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε Φλώρινα και Έδεσσα:…

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί…

Δήμος Γρεβενών: Χρηστικές Συμβουλές για Εξοικονόμηση Ενέργειας

  Δήμος Γρεβενών: Χρηστικές Συμβουλές για Εξοικονόμηση Ενέργειας

43η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιανουαρίου 2019

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιανουαρίου 2019

Επαφές του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νίκου Σαρρή στην Αθήνα για θέματα επενδύσεων, τεχνολογίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

Επαφές του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νίκου Σαρρή στην Αθήνα για θέματα…

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Κοζάνη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν συνολικά -2- κιλά και -441,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -3- ζυγαριές ακριβείας…

Γ. Ζεμπιλιάδου από την Καστοριά : Σ αυτές τις Εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας

Σ αυτές τις Εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας ,το μέλλον των παιδιών μας.

Ενίσχυση των νοσοκομείων αρμοδιότητας της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από το Υπουργείο Υγείας

  Ενίσχυση των νοσοκομείων αρμοδιότητας της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό…