Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου παραχώρησε ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης.

 

ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ Ο Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου παραχώρησε ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης. Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους προπονητές της  Α2 κατηγορίας με σημαντικές διακρίσεις.  Μάλιστα οι μπασκετικές ιστοσελίδες τον ανέδειξαν  ως τον κορυφαίο προπονητή της 6ης αγωνιστικής.

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την προπονητική, το συνολικό επίπεδο του Α.Σ. Καστοριάς, αλλά και για τις αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στην πόλη.

O coach των “γουναράδων” ήρθε από την Αθήνα πριν τρεις μήνες στην Καστοριά και ανέλαβε την ομάδα από την αρχή «Ο Α.Σ. Καστοριάς είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα.  Η Διοίκηση προσφέρει τα πάντα προς τους παίκτες της, αλλά και σε όλο το  τεχνικό team.  Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες».

Η ομάδα της Καστοριάς, έχει αλλάξει τη σύνθεσή της κατά 90% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν «Είναι μια καινούργια ομάδα, μόλις τριών μηνών και φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο στόχος είναι μέρα με τη μέρα, παιχνίδι το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι», σχολίασε ο προπονητής.

 Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο πώς του φάνηκε η μετακόμισή του από την πρωτεύουσα της χώρας, στα σύνορά της «Είμαι επαγγελματίας. Όπου υπάρχει δουλειά, εκεί θα πάω. Η μόνη δυσκολία με την οποία έρχομαι αντιμέτωπος είναι πως είμαι μακριά από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Όλα τα άλλα είναι εύκολα».

Επί 15 χρόνια ο κ. Καραγιάννης  αγωνιζόταν εντός του παρκέ. Για το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον παίκτη και στον προπονητή είπε πως «Δεν υπάρχει καμία σχέση. Οι διαφορές είναι τεράστιες.  Ο παίκτης έχει να ασχοληθεί με τον εαυτό του, ενώ ο προπονητής με όλη την ομάδα, να κοιτάξει όλο το roster να είναι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Είναι μια πραγματικά δύσκολη δουλειά, κατά την οποία όταν όλα βαίνουν καλώς αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Το μυστικό για να μπορέσει μια ομάδα να αποδώσει τα μέγιστα εντός του γηπέδου είναι να υπάρχει η ισορροπία μεταξύ του “εγώ” και του  “εμείς”. Στον Α.Σ. Καστοριάς, καταρρίφθηκε από την πρώτη μέρα το “εγώ”  και όλο το team εργάζεται για έναν κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός και  είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν δίνουμε το 100% του εαυτού μας».

Η δυναμική ενός “αρχηγού” φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ήττα. Ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε πως η ήττα προφανώς τον στεναχωρεί, ωστόσο τον οδηγεί στο να βρεθεί ο τρόπος μέσω των προπονήσεων και των προσπαθειών για να αποφευχθεί «Η καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει ως μπασκετμπολίστας ήταν να είσαι ο εαυτός σου και προσπαθώ καθημερινά να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος που εκφράζω αυτό που μου αρέσει και αυτό που δεν μου αρέσει».

Βέβαια, δεν μπόρεσε να παραμείνει ασχολίαστη η κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο φιλοξενεί τις ομάδες της Α2 Ανδρών, αλλά και είναι το μέρος στο οποίο προπονούνται οι “γουναράδες” «Το γήπεδο κτίστηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες της ομάδας, αλλά ούτε τις συνθήκες εργασίας. Ο Πρόεδρος της ομάδας μας, ο κ. Ναούμ Δίτσιος, μου είχε εκφράσει πως αποτελεί όνειρο όλης της πόλης να χτιστεί ένα νέο γήπεδο».  

Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φίλαθλο κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει την ομάδα «Είναι ο έκτος παίκτης που αγωνίζεται μαζί μας. Η ανταμοιβή μου ως προπονητής, είναι να προσφέρω σε όλο την ομάδα την υπηρηφάνεια για την οποία παλεύει».

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ovR5aNKpPgE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe]

Comments are closed.

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο