Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί και έδινε μάχη με τις φοβίες του – Τι δήλωσε ο Π. Κουρτζίδης, εκ. τύπου του Κ.ΕΛ.ΑΝ. (video)

Ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τύπου των Ελεύθερων Ανθρώπων μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση του Γιώργου Τράγκα να μην εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και αποκάλυψε τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου, την περίοδο που νοσούσε, που περιέγραψε τον ιό ως «κάτι πολύ κακό, κάτι πολύ ύπουλο, κάτι πολύ οδυνηρό».

«Ο ίδιος δεν είχε εμβολιαστεί γιατί είχε φόβους και έδινε μια μάχη με τις δικές του φοβίες», δήλωσε για τον εκλιπόντα στην εκπομπή «Από τις Έξι». Και για αποκατάσταση της αλήθειας, όπως είπε ο κ. Κουρτζίδης, παρέπεμψε σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, όπου δημοσίευσε απόσπασμα από τη ρ/δ εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

 

«Στο χαρακτηριστικό βίντεο – ντοκουμέντο ο Γιώργος Τράγκας δίνει μέχρι και οδηγίες για τα μέσα προφύλαξης και ατομικής προστασίας» είπε και πρόσθεσε ότι «προέτρεπε όποιον ήταν σε ευπαθείς ομάδες να κάνει το εμβόλιο και να ξεπεράσει ότι άλλο ακούγεται συνωμοσιολογικό», δήλωσε ο κ. Κουρτζίδης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και εκπρόσωπο τύπου του Κ.ΕΛ.ΑΝ., ο Γιώργος Τράγκας ήταν υπέρ του «συναινετικού εμβολιασμού» και όπως ανέφερε «ο ίδιος έδωσε μάχη με τον εαυτό του για να το κάνει».

Μια μέρα μετά την απώλεια του γνωστού δημοσιογράφου, που προκάλεσε θλίψη στον κόσμο, ο κ. Κουρτζίδης δήλωσε στην ΕΡΤ πώς ο επικριτικός του λόγος ήταν για το ότι δεν έγιναν πρώτα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να δούμε αν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο, που είναι η υποχρεωτικότητα, για την οποία, όπως ανέφερε, «δεν έβαζε νερό στο κρασί του».

Ο κ. Ζούπας παραβίασε το ιατρικό απόρρητο

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Χρήστου Ζούπα, προσωπικού ιατρού του Γ. Τράγκα, είπε πώς γνώριζε ότι ήταν από αυτούς που τον προέτρεπε και τον πίεζε να εμβολιαστεί, ωστόσο όπως δήλωσε, έκανε ορισμένα ατοπήματα:

«Πρώτον, μίλησε χθες και του είπα να σεβαστεί την ημέρα. Δεύτερον, νομίζω ότι έχει παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο και τρίτον, έχει πει υπερβολές και πράγματα που δεν ισχύουν».

Επιπλέον, όπως είπε, «δεν υπήρξε καμία παρέα δίπλα του, τουλάχιστον στο κίνημα, που να τον πίεσε ή να του άλλαζε το μυαλό. Όλοι οι συνάδελφοι στο κόμμα είναι εμβολιασμένοι ή έχουν προγραμματίσει την τρίτη δόση».

Αν είχε κάνει το εμβόλιο ίσως να ζούσε τώρα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κουρτζίδης ο ίδιος εμβολιάστηκε τον Αύγουστο και τότε ο Γιώργος Τράγκας τον προέτρεψε να εμβολιαστεί εφόσον το επιθυμεί.

«Ο Γρηγόρης Πετράκος από τον Σεπτέμβριο που εντάχθηκε στο κόμμα τήρησε όσα πρεσβεύουν οι “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, δηλαδή ότι είμαστε υπέρ του συναινετικού, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», επισήμανε και συμπλήρωσε «δεν αποτρέπουμε κανέναν άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως, όποιος είναι κοντά στο να κερδίσει τις φοβίες του ας το κάνει».

Ο κ. Κουρζίδης προέτρεψε, μάλιστα, τους ανθρώπους άνω των 60 ετών και όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτρέπουμε κανέναν άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο».

Ο Γιώργος Τράγκας, αποκάλυψε ο κ. Κουρτζίδης, πώς μιλούσε με πολλούς γιατρούς για να αποφασίσει το αν θα εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού γιατί είχε κάποιες αλλεργίες. «Η μία ήταν ιδιαίτερα σημαντική και του έδινε αρκετές πιθανότητες για πιθανές παρενέργειες. Όμως, οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να μην έχει παρενέργειες και ίσως, αν είχε εμβολιαστεί, τώρα να ήταν στη ζωή. Θα μπορούσε να αποφύγει τα χειρότερα».

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του Γιώργου Τράγκα

Προχωρώντας σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη ο κ. Κουρτζίδης μετέφερε τα λόγια του Γιώργου Τράγκα προς το ίδιο, σε μια από τις τελευταίες τηλεφωνικές συνομιλίες τους. «Μέχρι να νοσήσουμε μπορεί να μην καταλαβαίνουν τον κίνδυνο στην πραγματική διάσταση. Ο Γιώργος, όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, και ενώ νοσούσε μου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι πολύ κακό, κάτι πολύ ύπουλο, κάτι πολύ οδυνηρό».

You May Also Like

Φως στο Τούνελ | “Νικολούλη ψόφα” – Η αντίδραση της Αγγελικής Νικολούλη & η συνομιλία με τη Δήμητρα Πισπιρίγκου

Το μήνυμα που έλαβε η Αγγελική Νικολούλη στον αέρα του “Φως στο…

Κύπρος: Αναβάλλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca έως τις 18 Μαρτίου

Κύπρος: Αναβάλλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca έως τις 18…

Τι κρύβεται πίσω από την αναγνώριση της εκκλησίας των Σκοπίων με την ονομασία «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος»

Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριος οι ουκρανικές κοινότητες

Απόλυτη τραγωδία στη Χιλή: Δραματική αύξηση νεκρών από τις πυρκαγιές

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουnε μετά τον σεισμό του 2010

Νίκος Αλιάγας: Παρουσίασε αφιλοκερδώς την εθνική επέτειο – Δεν έλαβε καμία αμοιβή

Table of Contents Hide Νίκος Αλιάγας: Παρουσίασε αφιλοκερδώς την εθνική επέτειο –…

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Ποιοι εντάσσονται;

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Ποιοι εντάσσονται;

Παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ

Παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 η προληπτική αναστολή της δια ζώσης…

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Θα βουλιάξει η Αθήνα την Κυριακή- Χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου λόγω των χειμερινών…

Κοινοτικοί πόροι και επανεκκίνηση της οικονομίας. Άρθρο του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου

Κοινοτικοί πόροι και επανεκκίνηση της οικονομίας. Άρθρο  του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και…

Φωτιές: Φόβος από την απουσία των ρωσικών Beriev – Ποιο είναι το σχέδιο;

Φωτιές: Φόβος από την απουσία των ρωσικών Beriev – Ποιο είναι το…