Ο Εσπερινός του Μεγάλου Βασιλείου στην Μητρόπολη Καστοριάς

Στη δύση του συμβατικού χρόνου, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Ιεράρχου της Καππαδοκίας, Βασιλείου.

Χοροστατών ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πολλούς Ιερείς της Μητροπόλεως και συμπροσευχόμενο πλήθος Καστοριανών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό Ιεράρχη της Εκκλησίας.

Μετά την Λιτή και την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το παράδειγμα των Αγίων, χρησιμοποιώντας το κέλευσμα από έναν λόγο του Μεγάλου Βασιλείου. Για να μπορέσει κανείς να αγιάσει, χρειάζεται δύο πράγματα : πίστη και έργα. Το ένα χωρίς το άλλο, είναι πράγμα νεκρό.

Εν συνεχεία, ευλογήθηκαν οι Βασιλόπιτες που προσκόμισαν οι πιστοί και αμέσως μετά, Κλήρος και Λαός κατήλθαν στον χώρο του Επισκοπείου, όπου ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα για όλους τους παρευρισκομένους, διανεμήθηκαν βασιλοπιτάκια και γλυκίσματα και ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον λαό του Θεού, ευχήθηκε το 2020 να είναι έτος χριστοκεντρικό, χαρμόσυνο και δημιουργικό για τον καθένα ξεχωριστά.

You May Also Like

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε  αλλοδαπό διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό του από την ελληνική επικράτεια

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο…

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε δημοσιεύματα σχετικά με την κατανομή του προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε δημοσιεύματα σχετικά με την…

Εκδρομή του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Ερέτρια (‘Εύβοια – Χαλκίδα)

Εκδρομή του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Ερέτρια (‘Εύβοια – Χαλκίδα)

“Κλείστε τα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Η ζέστη είναι υπερβολική, η μάσκα προκαλεί δυσφορία και οι μαθητές δεν ωφελούνται”

Table of Contents Hide “Κλείστε τα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Η ζέστη…

360.000 ευρώ στον Δήμο Νεστορίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών οικισμού Κομνηνάδων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων»

360.000 ευρώ στον Δήμο Νεστορίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων…

Θετική η αποτίμηση της δράσης των νέων μορφών αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Θετική η αποτίμηση της δράσης των νέων μορφών αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής…

Κοινή συνάντηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Συνοριακών και Πυροσβεστών της Π.Ε. Καστοριάς με Τελιγιορίδου και Αντωνίου

Κοινή συνάντηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Συνοριακών και Πυροσβεστών της  Π.Ε. Καστοριάς…

Στελέχωση του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» με δύο επικουρικούς ιατρούς

  Στελέχωση του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» με δύο…