Το δρόμο της αλήθειας βρήκαν παλαιότερες δηλώσεις της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, όταν είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν διόδια στην περιοχή Αλιάκμονα.

Η κα Τελιγιορίδου είχε επικοινωνήσει με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και είχε επανειλημμένα ζητήσει την επανεξέταση της υπ. αρ. 6686 ΚΥΑ 14-11-2014, που αφορούσε την κατάργηση των διοδίων στον Αλιάκμονα, στον κάθετο της Εγνατίας Οδού. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, είχαν δεσμευτεί να επανεξετάσουν το θέμα της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας των συγκεκριμένων διοδίων και τη δυνατότητα αλλαγής της συγκεκριμένης ΚΥΑ, σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Η πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014 περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 29/5/2017, επαληθεύει τις δηλώσεις της κ. Τελιγιορίδου, καθώς διόδια δε θα κατασκευαστούν στον Αλιάκμονα.

«Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς, τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Υποδομών και ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, καταφέραμε να αποτραπεί η δημιουργία διοδίων στον Αλιάκμονα. Η κατάργηση όλων των διοδίων στην Εγνατία οδό ήταν αδύνατο να γίνει μετά την προηγούμενη απόφαση των κυρίων Χαρδούβελη και Χρυσοχοΐδη το 2014, οι οποίοι ταυτόχρονα υπέγραψαν και έβαλαν την δημιουργία διοδίων στην Εγνατία οδό στα προαπαιτούμενα του μνημονίου» επισήμανε η κα Τελιγιορίδου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σήμερα ξεκινά η Καταγραφή σε Πτελέα και Κρανοχώρι με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Σήμερα ξεκινά η Καταγραφή σε Πτελέα και Κρανοχώρι με παρέμβαση του Περιφερειάρχη…

Β. Κικίλιας: Χτίζουμε ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό

Β. Κικίλιας: Χτίζουμε ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό

Αγωνηστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις Κυριακή 17 & Τετάρτη 20 Μαρτίου2024

Αγωνηστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις

2η θέση στον Πανελληνιο Διαγωνισμό του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)

Πανελλήνια διάκριση για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Μαρία Αντωνίου σχετικά με τα 170 ακίνητα της Καστοριάς τα οποία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Μαρία Αντωνίου σχετικά με τα 170 ακίνητα…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 11-08-2025 έως 17-08-2025)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 11 Αυγούστου έως 17 Αυγούστου του έτους 2025) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Δημοπρασία Σεπτεμβρίου: Η Saga Furs πούλησε 4 εκατομμύρια μινκ γουνοδέρματα

  Δημοπρασία Σεπτεμβρίου: Η Saga Furs πούλησε 4 εκατομμύρια μινκ γουνοδέρματα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Σοφία της Κλεισούρας

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Σοφία της Κλεισούρας, στον τόπο της…