Ο Υ.ΕΘ.Α. Πάνος Καμμένος  και ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδη Στεφανής  πραγματοποίησαν επίσκεψη σε φυλάκια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα συνοριακά φυλάκια Νίκης, Λαιμού, Κρυσταλλοπηγής, Γράμμου και Διποταμιάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε,  το φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου.

 

Κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο Νίκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

 

«Σήμερα, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ξεκινήσαμε μία περιοδεία η οποία θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα σε όλα τα φυλάκια της παραμεθορίου. Ξεκινήσαμε από εδώ, από το ιστορικό φυλάκιο «Νίκη», όπου στρατεύσιμοι, μόνιμο προσωπικό και εθνοφύλακες, μαζί με τις τοπικές αρχές, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές.

 

Είμαστε περήφανοι για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρότι πέρασαν δύσκολες προσωπικές περιπέτειες με την κρίση, έμειναν όρθιοι, με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα, επαγγελματισμό και ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

 

Χάρη σε αυτή την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα οδηγείται σε μια καινούρια ημέρα όπου τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ευημερία και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετώπισαν οι δικές μας γενιές.

 

Είμαστε εδώ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει οι γείτονες να καταλάβουν ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα.

 

Αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταλάβουν ότι όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, η πόρτα της Ελλάδος θα είναι κλειστή και η πόρτα της Ελλάδος είναι η πόρτα της Ευρώπης και της Δύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία».

 

 

 

You May Also Like

Κλειστοί την Τετάρτη 8-1-2020, ο βρεφικός και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Άργους Ορεστικού

Κλειστοί την Τετάρτη 8-1-2020, ο βρεφικός και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου…

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη  στη Λαϊκή Συνέλευση της Σαμαρίνας για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ζήτημα

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη  στη Λαϊκή Συνέλευση της Σαμαρίνας…

Έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος του “Ελληνικού Κτηματολογίου” στην Καστοριά.

Καθοριστικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου.

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Τσεμάνη υιούς του αειμνήστου Δημάρχου Καστοριάς

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Τσεμάνη υιούς…

Κέντρο συλλογής δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών, είναι πλέον το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

Την  Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος  τμήματος  Φιλώτας Ταλίδης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας…

Ερώτηση για το δίκτυο Φυσικού Αερίου σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκοι και Γρεβενά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ερώτηση για το δίκτυο Φυσικού Αερίου σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκοι και…

ΕΛΓΟ  Δήμητρα- Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Καστοριάς: Ανακοίνωση Υλοποίησης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

ΕΛΓΟ  Δήμητρα- Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Καστοριάς: Ανακοίνωση Υλοποίησης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Με 40 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Με 40 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τη…

Το ωράριο λειτουργίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών

Το ωράριο λειτουργίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου…