Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη διενεργείται τις τελευταίες ημέρες, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη.

Παράλληλα, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρα εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις – καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται μία σειρά από οικονομικές υποθέσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Για την πλήρη και ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε άμεσα τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς επεξεργασία και αποτίμηση στον εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Σήμερα από το υπουργείο Εργασίας διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων, και τον φάκελο με τη σειρά της η κ. Παπαγεωργακοπούλου, τον διαβίβασε άμεσα στην οικονομική εισαγγελία.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Μ. Φουρθιώτης εμφανίζεται ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Βρούτση

Η δεύτερη δικογραφία που σχηματίζεται για τον Μ. Φουρθιώτη μετά από σημερινή εισαγγελική παραγγελία αφορά το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σχετικά με την «επίσκεψή» του στο Υπουργείο Εργασίας.

Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

You May Also Like

Σε ισχύ έχει τεθεί από σήμερα το «καλάθι των νονών»

Όπως έχει ανακοινωθεί το «καλάθι των νονών» περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης ιδρύονται και λειτουργούν ταυτόχρονα 5 Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης…

Π. Μαρινάκης: Ο Χρ. Τριαντόπουλος παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας

Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο γιατί δεν έχει αφήγημα

Αδιανόητος Θρήνος: Νεκρή η πρώην παίκτρια του MasterChef Ντέμη Γεωργίου

Πέθανε η πρώην παίκτρια του MasterChef, Ντέμη Γεωργίου.

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 63.800 ευρώ σε σούπερ μάρκετ

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 63.800 ευρώ σε σούπερ μάρκετ

Λαμία: Το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της πόλης εγκαινίασε ο Β. Κικίλιας

Λαμία: Το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της πόλης εγκαινίασε ο Β. Κικίλιας

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Προσοχή! Μην ανάβετε κλιματιστικά

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Ξεκίνησε η διάθεσή τους, πόσα και πως θα γίνουν έως τις 30 Ιουνίου

Οδηγίες για το πως θα πρέπει διενεργηθούν τα self test που αντιστοιχούν…