Μια καινούρια βιογραφία παρουσιάζει άγνωστες, σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη βασανισμένη προσωπική ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Η μητέρα της την εκβίασε, ο σύζυγός της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι την έκλεψε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης της φέρθηκε βίαια και την εγκατέλειψε για την Τζάκι Κένεντι. Μπορεί η Μαρία Κάλλας να απόλαυσε την αγάπη του κόσμου, αλλά στην προσωπική της ζωή εισέπραξε, κυρίως, την προδοσία και τη μοναξιά, όπως επιβεβαιώνει και μια νέα βιογραφία.

Η συγγραφέας, Λίντσι Σπενς, εξασφάλισε πρόσβαση σε αδημοσίευτη μέχρι πρότινος αλληλογραφία της σοπράνο και άλλο προσωπικό υλικό, που την έφερε αντιμέτωπη με μια σειρά από σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Μεταξύ άλλων, η Κάλλας φέρεται να είχε μιλήσει σε στενή φίλη για τη σωματική και σεξουαλική βία που υπέστη από τον εφοπλιστή: «Υπάρχουν σοκαριστικές πληροφορίες στο ημερολόγιο μιας στενής φίλης που περιγράφουν με λεπτομέρειες το πώς ο Ωνάσης τη νάρκωνε, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους – σήμερα θα το θεωρούσαμε βιασμό» λέει η συγγραφέας στον Guardian. Σε μια επιστολή στη γραμματέα της η Κάλλας παρουσιάζεται να εξομολογείται τα εξής: «Δεν ήθελα να μου τηλεφωνήσει [ο Ωνάσης] και να αρχίζει ξανά να με βασανίζει».

«Υπάρχουν σοκαριστικές πληροφορίες στο ημερολόγιο μιας στενής φίλης που περιγράφουν με λεπτομέρειες το πώς ο Ωνάσης τη νάρκωνε, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους – σήμερα θα το θεωρούσαμε βιασμό»

Ούτε ο γάμος της με τον Μενεγκίνι όμως φαίνεται να εξελίχθηκε καλύτερα. «Ο σύζυγός μου συνεχίζει να με ενοχλεί ενώ μού έχει κλέψει πάνω από τα μισά χρήματά μου καθώς από τότε που παντρευτήκαμε πέρασε τα πάντα στο όνομά του… ήμουν ανόητη που τον εμπιστεύτηκα».

Η νέα βιογραφία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στα αγγλικά, με τίτλο «Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas», αναφέρεται επίσης στη δύσκολη παιδική ηλικία της Κάλλας στην Ευρώπη, όπου «απεχθανόταν τη μητέρα της, η οποία στη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν ως πόρνη και προσπαθούσε να την εκπορνεύσει σε Ναζί στρατιώτες».

«Απεχθανόταν τη μητέρα της, η οποία στη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν ως πόρνη και προσπαθούσε να την εκπορνεύσει σε Ναζί στρατιώτες».

Όταν η Κάλλας απέκτησε φήμη, η μητέρα της δεν δίστασε να πουλήσει ιστορίες στον Τύπο και να την εκβιάσει, προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Έγραφε στην κόρη της: «Ξέρεις τι κάνουν οι καλλιτέχνες του σινεμά ταπεινής προέλευσης μόλις γίνονται πλούσιοι; Ξοδεύουν τα πρώτα χρήματα που βγάζουν για να φτιάξουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες… Τι θα έλεγες γι’ αυτό, Μαρία;».

Αλλά και ο πατέρας της προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί, σύμφωνα με τη βιογράφο: «Της έγραψε ένα γράμμα, προσποιούμενος ότι πέθανε στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να της αποσπάσει χρήματα. Στην πραγματικότητα, έπασχε από κάτι ασήμαντο».

Η Κάλλας πέθανε το 1977, στα 53 χρόνια της. Η βιογράφος διερεύνησε τα προβλήματα υγείας που την οδήγησαν πρόωρα στο θάνατο. Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε: «Κατάφερα να βρω τον νευρολόγο που την ανέλαβε πριν από το θάνατό της. Η Κάλλας υπέφερε από μια νευρομυϊκή διαταραχή, τα συμπτώματα της οποίας άρχισαν στη δεκαετία του ‘50. Όμως οι γιατροί τη θεωρούσαν “τρελή”. Αυτό εξηγεί και την απώλεια της φωνής της, που τερμάτισε νωρίς την καριέρα της».

Δείτε μια εντυπωσιακή παράσταση με το ολόγραμμα της Μαρίας Κάλλας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 

You May Also Like

Μάνος Τσαγκαράκης: Ο μικρός Δημήτρης από «Το Νησί» μεγάλωσε και έγινε ένας όμορφος και γοητευτικός νεαρός

Ο Μάνος Τσαγκαράκης που υποδύθηκε τον μικρό “Λεμονιά” από το “Νησί“, πριν…

Μελίνα Μερκούρη: Ο άνδρας που την απατούσε, η αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας και η “τσιγγάνικη ζωή”

Table of Contents Hide Μελίνα Μερκούρη: Ο άνδρας που την απατούσε, η…

Ο γιατρός που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας – αρνήθηκε τα χρήματα και έσωσε όλα τα παιδιά του κόσμου

Πριν από 28 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Albert Bruce Sabin,…

Γλυπτά του Παρθενώνα: Πώς ο Έλγιν και η συμμορία του έκλεψαν 253 αρχαιότητες από τη χώρα μας

Ποιος ήταν όμως ο περιβόητος Λόρδος Ελγιν και πώς κατάφερε να λεηλατήσει πάνω από 253 ελληνικές αρχαιότητες; 

Nick the Greek: Ο τζόγος για τη συγκίνηση, η ταπείνωση της Μαφίας, η φτώχεια και η καρδιακή προσβολή

Table of Contents Hide Nick the Greek: Ο τζόγος για τη συγκίνηση,…

Νικόλαος Πλαστήρας: η εμβληματική προσωπικότητα της Ελλάδας

Πέθανε έχοντας μηδαμινή περιουσία, αφήνοντας για κληρονομιά τα λόγια του “Όλα για την Ελλάδα”.