Απάντηση στο θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα προσπαθούν να δώσουν οι αστυνομικοί. Πού στρέφονται οι έρευνες.

Η τραγωδία με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έχοντας λάβει διαστάσεις θρίλερ, ενώ τις επόμενες ημέρες, η έρευνα και οι εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας ενδέχεται να ρίξουν «φως».
Τα ερωτήματα είναι καίρια σχετικά με τα αίτια του θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα τριών ετών, εξ ού και την υπόθεση ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών, ενώ αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν και οι καταθέσεις, όπως έχει γίνει γνωστό.
Αναφορικά με το τι λέγεται από την πλευρά της οικογένειας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr, δύο είναι τα σενάρια που θεωρεί πιο πιθανά, σχετικά με τα αίτια των θανάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στην οικογένεια πιστεύουν ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά», αποδίδοντας τους θανάτους των τριών κοριτσιών, σε ένα μεγάλο ποσοστό, σε κάποιο γονίδιο ενδεχομένως, ή ίσως και σε κάποιο ιατρικό λάθος.
Την ίδια ώρα, δίνουν «1% πιθανότητα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι», όπως είπε συγγενής του πατέρα.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ιατρικού λάθους, αυτό που γεννά ερωτήματα είναι πώς θα μπορούσε να συμβεί και στα τρία κορίτσια.
Απαντήσεις στο μυστήριο αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές συνεκτιμούν και αναρτήσεις στα social media την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.
Ακόμα, οι αστυνομικοί διερευνούν περιστατικά στο εξωτερικό που παρουσιάζουν ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα.
Κρίσιμο στοιχείο της έρευνας είναι οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.
H μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν χθες στη δημοσιότητα από το MEGA, κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι καταγραφές στον απινιδωτή -που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο πριν χάσει τη ζωή της- που δεν έδειξαν την παραμικρή δυσλειτουργία, παρά μόνο δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε μόνο για λίγα λεπτά πριν η μικρή αφήσει την τελευταία της πνοή επειδή παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου.
Οικογενειακό δράμα στην Πάτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πριν από λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί η απώλεια της Μαλένας το 2019, σε ηλικία 3,5 ετών, ενώ το 2021 έφυγε από τη ζωή η μόλις 6 μηνών Ίριδα.
Σημειωτέον ότι όπως έγινε γνωστό, μετά τον θάνατο της Μαλένας -το πρώτο «χτύπημα»- ο πατέρας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Οι γονείς των τριών παιδιών τοποθετήθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, με δήλωση μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Καράμπελα, διευκρινίζοντας τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της».

You May Also Like

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ο πατέρας μου μαχαίρωσε με φαλτσέτα τη μάνα μου, θα τη σκότωνε μπροστά μου»

Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα περιστατικό, που έζησε όταν…

Αναδείχθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων για τον κοινωνικό τουρισμό

Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη ανάδειξη των…

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Γιάννης Οικονόμου, ο Έλληνας που μιλάει 32 γλώσσες!

Διηγείται πώς από παιδί μάθαινε και βίωνε τις γλώσσες, δίνει μυστικά εκμάθησης

Φοροτεχνικοί-Κοινωνικό Μέρισμα: Το σφάλμα στο Taxis που αποκλείει δικαιούχους φιλοξενούμενους

Φοροτεχνικοί-Κοινωνικό Μέρισμα: Το σφάλμα στο Taxis που αποκλείει δικαιούχους φιλοξενούμενους

Τρελαίνομαι που ξαφνικά όλοι λέμε ότι θέλουμε παιδιά… Το παιδί χρειάζεται μάνα και πατέρα

Θέση για τη τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο σχεδιάστης

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συνοριοφύλακας το επόμενο βήμα μετά τον εφιάλτη του Χονγκ Κονγκ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συνοριοφύλακας το επόμενο βήμα μετά τον εφιάλτη του Χονγκ Κονγκ

Εικόνες αποκάλυψης στη Χαβάη – Ο εξωτικός παράδεισος που έγινε στάχτη

Μάχη για την αναζήτηση επιζώντων μέσα στις στάχτες δίνουν πλέον τα σωστικά συνεργεία στη νήσο Μάουι της Χαβάης.