Με την θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, της Έλενας Κουντουρά, του Γιώργου Μαυρωτά, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρο Θεοδωράκη, και του Σπύρου Λυκούδη υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην Συμφωνία και 146 ψήφισαν «όχι».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών ενώ συντεταγμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την Συμφωνία. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο».

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, Γ. Μπαρμπαρούσης όταν κλήθηκε να ψηφίσει φώναξε «όχι στην προδοσία» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που απείλησε να ακυρώσει την ψήφο του.

Η μαραθώνια συνεδρίαση διήρκησε 38 ώρες και μίλησαν απο του βήματος 200 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι αρχηγοί των κομμάτων. Στον κατάλογο των ομιλητών είχαν εγγραφεί 245 βουλευτές.

«Το κοινοβούλιο συναντάτε με την ιστορία στην συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ο ίδιος καταλόγισε «υποκρισία», «ανακρίβιες» και «διχαστικό λόγο» στην αντιπολίτευση. Επανέλαβε επίσης ότι θέματα εθνότητας και ταυτότητας δεν καθορίζονται απο τις διεθνής συμφωνίες. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια φοβική χώρα και να καταδικαστεί στην μιζέρια, έχει ρόλο στα Βαλκάνια» κατέλειξε.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Σαντορίνη: Συγκλονιστικό βίντεο από κατολίσθηση στη Θηρασιά

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί (video)

Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο: Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα βγουν πιο δυνατά από την κρίση

Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο: Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα βγουν πιο…

«Μάχη» στα μπλε τιμολόγια το 2025 – Τίτλοι τέλους επίσημα στα «μίνι» σταθερά

«κύμα» στροφής νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος

ΦΕΚ: Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του

ΦΕΚ: Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19…

Επίδομα θέρμανσης: Από 80 έως 650 ευρώ η επιδότηση – Το νέο ΦΕΚ

Επίδομα θέρμανσης: Από 80 έως 650 ευρώ η επιδότηση – Το νέο…

Ράλι αυξήσεων στα άλευρα, λόγω πολέμου: Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι;

Ράλι αυξήσεων στα άλευρα, λόγω πολέμου: Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι;

Δένδιας σε Μπλίνκεν: «Του εξήγησα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις»

«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη…

Ολοκλήρωση πληρωμής της α΄ δόσης των συνολικά 952 δικαιούχων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκλήρωση πληρωμής της α΄ δόσης των συνολικά 952 δικαιούχων του υπομέτρου 6.1…