ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΛΛΟΚ

Ημέρα Επιβίωσης είναι ένας ετήσιος, πολύτιμος εορτασμός της ζωής που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.
Σήμερα Κυριακή, 3 Ιουνίου, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούν τους επιβιώσαντες και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ζωή μετά από μια εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από πριν, ακόμη και να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα ή να γίνει έμπνευση για κάποιους άλλους. Είναι μια μέρα για όλους, είτε είναι ασθενής,είτε είχε παλαιότερα εμπειρία καρκίνου, είτε είναι συγγενής ασθενούς, γιατρός, νοσηλευτής, φίλος, εθελοντής,είναι μια μέρα για να ειπωθεί ένα «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν στο δύσκολο μονοπάτι του καρκίνου.
Μια μέρα για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την επιβίωση και την επιστροφή στην κανονική ζωή, για την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, για αποτελεσματικές θεραπείες, για τις δυσκολίες της επανένταξης στη κοινωνική ζωή και την εργασία, με νομοθεσία που σέβεται τις ανάγκες των επιβιωσάντων από τον καρκίνο.
Στην Ελλάδα φέτος για πρώτη φορά εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Ασθενών με καρκίνο, γιατροί, νοσηλευτές, φροντιστές, εθελοντές, φίλοι και οικογένειες, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Καψής» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Ιουνίου στην Επιστημονική Ημερίδα για τον Αιματολογικό Καρκίνο, την οποία πραγματοποίησε η ΕΛΛΟΚ ελληνική ομοσπονδία καρκίνου 
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, η ανταλλαγή εμπειριών, η καλλιέργεια συνεργασιών και η μεταλαμπάδευση και στη συνέχεια διάχυση της πληροφόρησης στον πληθυσμό σε τοπικό επίπεδο, αποτέλεσαν ουσιαστικά κίνητρα για την πραγματοποίηση της Ημερίδας στη Θεσσαλονίκη
Για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που θέτει ο αιματολογικός καρκίνος, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συνεργάζεται στενά με το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», με τον οποίο έχουν ήδη αναπτυχθεί επί μέρους δράσεις με μέλη της ΕΛΛΟΚ όπως ο σύλλογος ΜΑΖΙ ΣΟΥ . Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την αξία της εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών ώστε να γίνουν και οι ίδιοι κοινωνοί της ιδέας.
Η Επιστημονική Ημερίδα για τον Αιματολογικό Καρκίνο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Διακεκριμένων Ελλήνων Επιστημόνων και μεταδόθηκε ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. 
Η ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι FORTISSIMO, το διεθνώς γνωστό Quartette από τη Βόρειο Ελλάδα. Επίσης πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, παρουσίασαν τα έργα τους δίνοντας μία άλλη διάσταση, μία διαφορετική οπτική, επιχειρώντας μία ωδή στη ζωή μέσα από την Τέχνη, με «Τα χρώματα και τα σχήματα στον Καρκίνο»!
Στην ημερίδα συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα σε συζήτηση με τους γιατρούς η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου ΜΙσκία ως μητέρα παιδιού που επιβίωσε.
You May Also Like

Από την Τουρκία περνούν στην Ελλάδα μετανάστες μέχρι και από τη… Τζαμάικα!

Στους 124 που καταγράφηκαν μόνο 13 ήταν από Ιράκ, Συρία ή Αφγανιστάν…

Ο Ενθρονιστήριος Λόγος του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Ο Ενθρονιστήριος Λόγος του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Επενδύουμε στη γνώση για να γίνει η Δυτική Μακεδονία το ενεργειακό κέντρο της χώρας και των Βαλκανίων»

Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Επενδύουμε στη γνώση για να γίνει η Δυτική Μακεδονία…

Ίδρυση Film Office στη Δυτική Μακεδονία για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Ίδρυση Film Office στη Δυτική Μακεδονία για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Την Τρίτη (20-12-2016) το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στη Διεύθυνση…

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας 2024 του Α.Σ. Καστοριάς

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Καστοριάς κόβει τη Βασιλόπιτά του!