Παγκόσμιος θρήνος: Αuτά είναι τα παιδιά και οι δάσκαλοι που δολοφόνησε εν ψυχρώ ο 18χρονος σε σχολείο του Τέξας

Παγκόσμια σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο του Τέξας, όπου 18χρονος εισέβαλε με όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα 19 παιδιά και δύο δασκάλες να βρουν τραγικό θάνατο.

Δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, καθώς και ένα κοριτσάκι 10 ετών, αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα παιδιά – θύματα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο.

 

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.

Η Μακένα Λι Έλροντ, επίσης 10 ετών, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε νεκρό, όπως δήλωσε ένας οικογενειακό φίλος της οικογένειας.

Στο μακελειό δολοφονήθηκε και η Amerie Jo Garza

 

Η 10χρονη Eliahana Torres επιβεβαιώθηκε επίσης στο Facebook πως έχει δολοφονηθεί.

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο επιβεβαίωσαν ότι η κόρη τους, Έλι, σκοτώθηκε στο μακελειό της Τρίτης, αφού είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι πραγματικά σοκαριστικές, με έντρομους γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους.

Η Έβα Μιρέλες ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας.

H δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της, ήταν ο 46χρονη Ίρμα Γκαρσία, μητέρα 4 παιδιών. Η Γκαρσία είχε περάσει 23 χρόνια διδασκαλίας και είχε προταθεί ως δασκάλα της χρονιάς από την ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε το 2019.

 

 

Παρεμβαίνοντας με διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία του στην Ασία, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε:

«Πόσες ακόμα δεκάδες μικρά παιδιά, που είδαν τι συνέβη, θα υποχρεωθούν να δουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης», ενώ είναι στο σχολείο, «για τ’ όνομα του Θεού;» ρώτησε ο αρχηγός του κράτους. «Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

 

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

You May Also Like

Γκάζι: «Μας είπε ότι μας αγαπάει και μετά κατέρρευσε» λέει φίλη της 16χρονης

«Πήγαμε σε μία κάβα και πήραμε ένα μπουκάλι βότκα, το ήπιαμε και μετά πήγαμε στο κλαμπ»

Maestro: Η Κλέλια Ανδριολάτου ξέσπασε σε κλάματα στο τελευταίο γύρισμα!

«Εδώ γνώρισα ανθρώπους που δεν θα ξεχάσω ποτε στη ζωή μου. Εδώ αγάπησα , εδώ κολύμπησα , εδώ βούτηξα στη χαρά και την ανυπομονησία»

Από Δευτέρα ενεργοποιείται νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Από Δευτέρα ενεργοποιείται νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Φρίκη από την ιατροδικαστική έκθεση για τον 3χρονο Άγγελο

Τι οδήγησε στον θάνατο του μικρού παιδιού σύμφωνα με τους ιατροδικαστές (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η ομιλία του πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης «παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα»

ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα για πρόσληψη 12.382 ανέργων εντός του Μαΐου

Τις προκηρύξεις για δύο νέα προγράμματα που αφορούν στην πρόσληψη 12.382 ανέργων…

Στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος για τον Μάρτιο

Το φθηνότερο τιμολόγιο του Μαρτίου φαίνεται να είναι το κίτρινο ex ante της ΔΕΗ

Η απόλυτη αργομισθία: Δημόσιος υπάλληλος έλειπε 15 χρόνια από τη δουλειά του!

Η απόλυτη αργομισθία: Δημόσιος υπάλληλος έλειπε 15 χρόνια από τη δουλειά του!

Ο Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Θέμης Αδαμαντίδης: «Για πρώτη φορά θα κινηθώ νομικά» – «Εγώ πήγα να κάνω τη δουλειά μου, τι να έκανα, δηλαδή; Με ρωτάνε πώς ζω;»

Στο περιοδικό ΟΚ! και την Φανή Πλατσατούρα μίλησε ο Θέμης Αδαμαντίδης για…