Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε αναστολή λειτουργίας υποχρεώνονται τα Ιατρεία-Εργαστήρια

Σε αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν άμεσα οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί όλης της χώρας, στην περίπτωση που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας τους όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά προϊόντα.

Μετά τη δέσμευση όλων των ειδών προστασίας για τον κορωνοϊό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εκδίδοντας και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι ιδιώτες ιατροί αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους.

Για το θέμα αυτό έχουν γίνει αλλεπάλληλες οχλήσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να δοθεί μία λύση ή να υπάρξει σχετική μέριμνα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία των ιατρών και των εργαζομένων τους, όπως και των ασθενών τους από την επιδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο ιατρικός κόσμος εκφράζει την απογοήτευση του, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία ο κλάδος και να διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια.

Οι νέοι γιατροί, οι πολυάριθμοι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια και όσοι βγήκαν από την εργασία χωρίς να λάβουν σύνταξη, χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας, όπως αντίστοιχα και όλοι όσοι υποβάλουν για να τη λάβουν από σήμερα.

Όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί και προσωπικό στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, έχουν δημιουργήσει το αναγκαίο τοίχος προστασίας προς τα κρατικά νοσοκομεία, περιφρουρώντας τη λειτουργία του συνολικού συστήματος.

Να σημειωθεί ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κορωνοϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος              Δρ  Γεώργιος  Ι. Ελευθερίου

           Πλαστικός Χειρουργός                               Αγγειοχειρουργός

You May Also Like

Κούγιας: Αν μου το επιτρέψει ο Λιγνάδης επιθυμώ να μηνύσω την Μενδώνη

Κούγιας: Αν μου το επιτρέψει ο Λιγνάδης επιθυμώ να μηνύσω την Μενδώνη

Σκιαδαρέσης: Ήμουν μάρτυρας στον ξυλοδαρμό από τον Φιλιππίδη

«Χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα…

Αμαλιάδα: Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

H AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού

Προκαλεί μια σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια, γνωστή ως θρόμβωση με θρομβοπενία ή TTS.

Παράταση για τις αιτήσεις βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιταγών Αγοράς Βιβλίων για Νέους Ανέργους

      Παράταση για τις αιτήσεις βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων για…

Το ρεπορτάζ του OPEN TV για τα κλειστά μαγαζιά στην Κοζάνη: “Μεγάλη καταστροφή για τους επιχειρηματίες” (video)

Τα μαγαζιά στην Κοζάνη είναι κλειστά από τον Οκτώβριο: Μεγάλη καταστροφή για…

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς έπεσε o 43χρονος επίδοξος παιδοβιαστής στην παγίδα που έστησε ο πατέρας ανήλικης

Πώς τον παγίδευσαν και τον συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Μονοκλωνικά αντισώματα: Σκέψεις να διευρυνθούν τα κριτήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Μονοκλωνικά αντισώματα: Σκέψεις να διευρυνθούν τα κριτήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια κλοπή σε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πολυτεχνείο. Η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. «Παγώνουν» διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά

Τεράστια κλοπή σε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πολυτεχνείο. Η λεία ξεπερνά τα 100.000…