Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Εγκρίθηκε η πράξη «Δράσεις Υποστήριξης διοικητικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Εγκρίθηκε η πράξη “Δράσεις Υποστήριξης διοικητικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας” με φορέα χρηματοδότησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» με συνολική χρηματοδότηση 1.184.000 € και διάρκεια υλοποίησης πράξης 28 μηνών.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η αναδιοργάνωση των διαδικασιών λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), ο εξορθολογισμός και η υποστήριξή τους μέσω του πρώτου Πανελλαδικά Ψηφιακού Πανεπιστημίου «eCampus».

Το Ψηφιακό Πανεπιστήμιο «eCampus» στοχεύει να ομογενοποιήσει και να συγκεντρώσει σε ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης όλες τις υπηρεσίες που αφορούν την ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του ΠΔΜ. Στο «eCampus» έχουν πρόσβαση μέσω ταυτοποίησης οι φοιτητές, τα μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού, οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και οι πολίτες οι οποίοι συναλλάσσονται με το Ίδρυμα.

Απλοποιώντας και αυτοματοποιώντας τις διοικητικές του διαδικασίες, θα ενισχυθεί αυτόματα και η υποβοήθηση του διοικητικού έργου του Ιδρύματος, οι ανάγκες του οποίου έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθότι αριθμεί 22 τμήματα σε πέντε πόλης της Περιφέρειας.  Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από το Σύστημα Διαχείρισης Ροής Εργασιών, ενισχύοντας παράλληλα και προσδίδοντας δυναμικό και σύγχρονο χαρακτήρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μέσα από το eCampus.

 

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του eCampus συγκαταλέγονται:

  • Η σύνδεση με εξωτερικές πηγές δεδομένων (αγγελίες εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς)
  • Η αυτοματοποίηση ροών εργασίας που αφορούν τον φοιτητή (ηλεκτρονική εγγραφή, διαχείριση ιδρυματικού λογαριασμού, ηλεκτρονικές αιτήσεις)
  • Η διασύνδεση eCampus με υπάρχοντα κατακερματισμένα συστήματα (ΜΟΔΙΠ, Open e-class, Σύστημα Διαχείρισης Φοιτητών, πλατφόρμα Erasmus+, Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων)
  • Η άντληση δεδομένων open data για δημόσια πρόσβαση σε πληροφορίες προγραμμάτων σπουδών, μαθημάτων και διδασκόντων.
  • Μέθοδοι για ελεγχόμενη πρόσβαση φορέων με την χρήση κωδικού οι οποίοι επικαλούνται ειδικό έννομο συμφέρον (για παράδειγμα ΑΣΕΠ, Υπουργεία κλπ.) σε πληροφορίες αποφοίτων και τίτλων σπουδών).
You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 31-01-2022 έως 06-02-2022

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 31-01-2022…

Σύλληψη 44χρονου σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια κάνναβης και για κατοχή αδασμολόγητου καπνού

Κατασχέθηκαν συνολικά -50- δενδρύλλια κάνναβης καθώς και -235,4- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Επίσκεψη του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και του αντιδημάρχου Κώστα Κυριακίδη στα εμπορικά καταστήματα

Επίσκεψη του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και του αντιδημάρχου Κώστα Κυριακίδη στα…

Υπογραφή δύο συμβάσεων ύψους 1.192.500,00 ευρώ μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή για έργα οδοστρωσίας

Υπογραφή δύο συμβάσεων ύψους 1.192.500,00 ευρώ  μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων

Την Πέμπτη (07-07-2016) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

Απολυμάνσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών

Απολυμάνσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών

Ξεκινά η πιλοτική συλλογή βιοαποβλήτων στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης

Ξεκινά η πιλοτική συλλογή βιοαποβλήτων στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Φλώρινας, για παράνομη μεταφορά 7 αλλοδαπών

  Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Φλώρινας, για παράνομη μεταφορά 7…