Την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων τους διεκδικούν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς

 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) , ο Πρόεδρός της Χρήστος Μαρινέλλης  καλωσόρισε πριν από μερικές ημέρες τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ένωσης  Στρατιωτικών  (Π.Ο.Ε.Σ.) Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, στη Λέσχη Αξιωματικών Άργους Ορεστικού.

Σκοπός της επισκέψεως τού Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. ήταν να ενημερώσει του στρατιωτικούς για βασικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως είναι τα αναδρομικά, τα “νυχτερινά”, οι μεταθέσεις, αλλά και η στέγαση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. ενημέρωσε τους στρατιωτικούς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα των αναδρομικών «Η Κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, η τωρινή ή η επόμενη, συμμορφώνεται πλήρως και ορθά  με τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες και κέρδισε η Ομοσπονδία μας. Είμαστε λίγο πριν να πιούμε το νερό από την πηγή και ευελπιστούμε πως μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους -με βάση τις δηλώσεις των αρμοδίων- ότι θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς μας, τα ποσά που μας αντιστοιχούν».

Παράλληλα ο κ. Τσουκαράκης αναφέρθηκε στο θέμα των “νυχτερινών”, όπου για πρώτη φορά στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων θεσπίστηκε η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία των στρατιωτικών «Μιλάμε για ένα πολύ χαμηλό πόσο της τάξης των 2,77 ευρώ/ανά ώρα, παρόλα αυτά από την 1η Ιανουαρίου του 2017 που μπήκε σε εφαρμογή το μισθολόγιο, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ. Συνεπώς ασκούμε πιέσεις έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους η Κ.Υ.Α. έτσι ώστε να μπορέσουμε οι συνάδελφοι για την νυχτερινή τους εργασία. Πιστεύω πως θα έχουμε αίσιο τέλος στα εν λόγω θέματα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τα διεκδικήσουμε δικαστικά, ώστε να μην χάσουμε τη διετία που τρέχει».

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς  υπηρετούντες στον Στρατό Ξηράς  είναι οι μεταθέσεις «Είναι ένα βάσανο για τον συνάδελφο, ειδικά για εκείνον που έχει οικογένεια», σχολίασε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. και τεκμηρίωσε λέγοντας πως «Στην ουσία δεν γνωρίζει το τι θα γίνει για το έτος που έρχεται. Εάν θα μετατεθεί ή όχι. Δυστυχώς, η υπηρεσία δεν έχει βάλει ακόμα τους μηχανισμούς να δουλέψουν με εκείνον τον ρυθμό, ο οποίος θα επιτρέπει στον στρατιωτικό να γνωρίζει ένα με δύο χρόνια πιο νωρίς το πού θα πάει, ώστε να προγραμματίσει αναλόγως τη ζωή του. Πραγματικά είναι ένας μεγάλος βραχνάς για τους συναδέλφους, τον οποίο δεν μπορεί να τον καταλάβει ο οποιοσδήποτε,  καθώς δεν τον βιώνει».

Τέλος  ο συζητήθηκε διεξοδικώς το θέμα της στέγασης, ένα θέμα που Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. έχει αναδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά ακίνητα, τα οποία παρόλο που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για να στεγαστεί το προσωπικό, ποτέ δεν δόθηκαν «Δυστυχώς η γραφειοκρατία μας κρατάει πίσω. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Ο κ. Μαρινέλλης κυνήγησε και εξακολουθεί να κυνηγάει πάρα πολύ το θέμα. Έγιναν ερωτήματα και κοινοβουλευτικά. Αναγκάστηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να απαντήσει επί του θέματος. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά θέλει ακόμα μεγαλύτερες. Πέρα από τα οικονομικά μας θέματα, η μετάθεση  και η στέγαση είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι, εάν λυθούν όλα αυτά, τότε έχουμε λύσει το 150% των προβλημάτων μας».

 

 

 

You May Also Like

Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία

  Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της…

Το Πρόγραμμα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Π.Ε. Καστοριάς

Το Πρόγραμμα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Π.Ε. Καστοριάς

ΚΤΕΛ Καστοριάς: Τροποποίηση δρομολογίων στη γραμμή Θεσσαλονίκης και Αμυνταίου

Ενόψει των εκλογών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες…

ΕΦΑ Καστοριάς: Βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες»

ΕΦΑ Καστοριάς: Βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου…

Ευχαριστήριο της Ομάδας Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας

Ευχαριστήριο της Ομάδας Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας