Παράταση της χρηματοδότησης λειτουργίας  των τεσσάρων δομών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας

 

2,4 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. António Guterres, υπήρξε «τρομακτική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, από την ενδοοικογενειακή βία έως τη σεξουαλική κακοποίηση, την διαδικτυακή παρενόχληση και τη γυναικοκτονία. Αυτός είναι ένας κρυμμένος πόλεμος κατά των γυναικών. Η πρόληψη και ο τερματισμός απαιτεί την ίδια δέσμευση και πόρους που αφιερώνουμε σε άλλες μορφές πολέμου».

Η δέσμευση αυτή εκφράστηκε και οι πόροι εξασφαλίστηκαν με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη, της τροποποίησης των Αποφάσεων Ένταξης των Πράξεων ενίσχυσης της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας, συνολικού προϋπολογισμού  2.355.800 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της λειτουργίας, έως 30.09.2023, των Δομών:

·         Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, προϋπολογισμού 525.000 ευρώ.

·         Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

·         Ξενώνας Φιλοξενίας στο Δήμο Κοζάνης, προϋπολογισμού 737.000 ευρώ.

·         Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Φλώρινας, προϋπολογισμού 523.800 ευρώ.

Η λειτουργία των Δομών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 – «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία”, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

You May Also Like

Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και των επιχειρηματικών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία

    Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και των…

Η απάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο πολιτικό της γραφείο: «Διατύπωσα τη δική μου θέση στην Βουλή»

Η απάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προ…

1–3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ 3RD FUR SHOPPING FESTIVAL ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αλέξης Τσαξιρλής: «Εκθεσιακό παράδειγμα η Καστοριά, που θα πρέπει να μιμηθούν  και…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για…

Διαδικτυακός εκφοβισμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς- Αθανάσιος Χριστόπουλος

Για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού μίλησε η Υπαστυνόμος Α κ. Μαρία Πατρώνη.

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για την πειθαρχική δίωξη υπαλλήλου

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για την πειθαρχική δίωξη…

Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς: Μη επάρκεια σε καύσιμα για τη θέρμανση

Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς: Μη επάρκεια σε καύσιμα για τη θέρμανση

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο»

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο…