Παρά την επιδημία, συνεχίζουν να τρώνε νυχτερίδες

Το κρέας νυχτερίδας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες περιοχές της Ινδονησίας, παρά τις έρευνες που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νέος κοροναϊός από την Κίνα ενδέχεται να προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει στους ανθρώπους.
Η φυλή Μιναχάσαν που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.
«(Ο κοροναϊός) δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα (…) οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε.
Κατά μέσο όρο ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600.
«Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε.
medlabgr.blogspot.com
You May Also Like

Ραγκουτσάρια 2016: Το Καστοριανό Καρναβάλι έφτασε… Η μεγάλη γιορτή της Καστοριάς αρχίζει!!!

Το Καστοριανό Καρναβάλι έφτασε… Η μεγάλη γιορτή της Καστοριάς αρχίζει και μας…

Την μνήμη του Καστοριανού Αργύρη Τσίκου, τίμησε το Δ.Σ.της Φιλοπτώχου

Την μνήμη του Καστοριανού Αργύρη Τσίκου, τίμησε το Δ.Σ.της Φιλοπτώχου

Στο Άργος Ορεστικό και στη διπλή έκθεση, «Σχολικά Χνάρια» & «Ζωγραφίζοντας τη Μαγεία των Χριστουγέννων», βρέθηκε το ΣΔΕ Καστοριάς

Στο Άργος Ορεστικό και στη διπλή έκθεση, «Σχολικά Χνάρια» & «Ζωγραφίζοντας τη Μαγεία των Χριστουγέννων», βρέθηκε το ΣΔΕ Καστοριάς

Εξαιρετικές εμφανίσεις για τους αθλητές του Κένταυρου Καστοριάς στο 19ο τουρνουά Πινγκ – Πονγκ της Κοζάνης

Ο Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” συγχαίρει τον Σ.Ε.Α. Κοζάνης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

Κοπή πίτας των ΚΑΠΗ Καστοριάς-Μαυροχωρίου-Πολυκάρπης.

”Σε μία κατάμεστη αίθουσα, έγινε μία επιτυχημένη εκδήλωση για τους ηλικιωμένους μας.”

Έτοιμα και τα ηλιακά ποδήλατα για τη σημερινή ποδηλατάδα!

Έτοιμα και τα ηλιακά ποδήλατα για τη σημερινή ποδηλατάδα! 12 ηλιακά και…

Θ. Λιάμης: «Το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας»

Θ. Λιάμης: «Το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων…