Παραδοχή Κίνας για κορονοϊό: «Κατανοητή η κριτική για την πανδημία – Την δεχόμαστε με ταπεινότητα»

Οι Κινέζοι επιστήμονες ακόμη δεν μπορούν να καθορίσουν πώς πέρασε ο ιός στους ανθρώπους

Ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της Κίνας δήλωσε χθες ότι η δημόσια κριτική για την αρχική αντίδραση στην επιδημία του νέου κορονοϊού είναι κατανοητή, όμως υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση το Πεκίνο.

 

«Με μια τέτοια μεγάλη επιδημία στην Κίνα και τον κόσμο, είναι απολύτως φυσιολογικό να δεχόμαστε επικρίσεις από το κοινό», είπε ο Γκάο Φου, ο διευθυντής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. «Τις δεχόμαστε με ταπεινότητα», πρόσθεσε.

Αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, επικρίνουν το Πεκίνο για έλλειψη διαφάνειας κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Η Κίνα χαρακτηρίζει «εξωφρενικές» αυτές τις κατηγορίες.

Ο Γκάο είπε ότι το κέντρο ελέγχου ασθενειών θα πρέπει να βελτιώσει τον μηχανισμό ανταπόκρισης στις επιδημίες. Παρά τις κάποιες αδυναμίες της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση της κρίσης, υποστήριξε ότι η διαχείριση ήταν «καλή» σε σύγκριση με άλλες χώρες, αφού ήταν σαν να δίνει «εξετάσεις με τα βιβλία κλειστά».

Οι Κινέζοι επιστήμονες ακόμη δεν μπορούν να καθορίσουν πώς πέρασε ο ιός στους ανθρώπους, υπενθύμισε, προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει στους επιστήμονες περισσότερο χρόνο ώστε να κατανοήσουμε τον ιό αυτόν».

Αναφερόμενος στον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών για την ανάπτυξη ενός εμβολίου, τον χαρακτήρισε «θετικό», λέγοντας ότι η Κίνα «διαπραγματεύεται με διάφορες χώρες για τη συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός εμβολίου».

newsbeast.gr

You May Also Like

Ασιάτης ξαπλώνει στον δρόμο με μια μπουνιά, ρατσιστή που του επιτέθηκε στη Νέα Υόρκη (pics & vid)

Ο ρατσιστής έβγαλε και τις… σαγιονάρες του για να είναι πιο άνετος,…

Αντιπολιτευόμενη δημοσιογράφος στη Ρωσία αυτοπυρπολήθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών στο σπίτι της

Αντιπολιτευόμενη δημοσιογράφος στη Ρωσία αυτοπυρπολήθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών στο σπίτι της

Γιβραλτάρ: «Απάτητο» σπήλαιο για 40.000 χρόνια αποκαλύπτει τα μυστικά των Νεάντερταλ

Γιβραλτάρ: «Απάτητο» σπήλαιο για 40.000 χρόνια αποκαλύπτει τα μυστικά των Νεάντερταλ

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Κορoνοϊός: Amazon, Microsoft, Google και Facebook στέλνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στο σπίτι

Κορoνοϊός: Amazon, Microsoft, Google και Facebook στέλνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στο…

ΗΠΑ: Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

Συναγερμός στην Τουρκία: Εκρηξη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας – Εννέα νεκροί

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι τουλάχιστον άλλοι 64 τραυματίστηκαν από την έκρηξη…

Γυναίκα βγάζει τη μάσκα της, βήχει πάνω σε οδηγό ταξί και φωνάζει «εχω κορώνα»

Γυναίκα βγάζει τη μάσκα της, βήχει πάνω σε οδηγό ταξί και φωνάζει…

Κόλαφος η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πρόστιμα

Οι χώρες που επιβάλλουν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στον αγώνα κατά του Covid-19 πρέπει…