Παροχή κινήτρων σε νέους για εργασία στον αγροτικό τομέα προτείνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι η αγροτική παραγωγή της χώρας πρέπει να βασίζεται σε Ελληνικά χέρια

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα, προτείνει εκ νέου με επιστολή του σε συναρμόδια Υπουργεία ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Επισημαίνοντας τη μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας και της Δυτικής Μακεδονίας από αλλοδαπούς εργάτες γη, τονίζει την ανάγκη πρόβλεψης και προγραμματισμού της αγροτικής παραγωγής της τρέχουσας χρονιάς στο επίπεδο της επισιτιστικής επάρκειας και στο επίπεδο της εξωστρέφειας.

Η κρισιμότητα της φετινής χρονιάς λόγω κορωνοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων του στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη αναδεικνύουν εμφατικά το στρατηγικό ρόλο του αγροτικού τομέα παράλληλα με τη σοβαρή έλλειψη εργατικών χεριών.

Καταθέτοντας σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της άμεσης αυτής ανάγκης για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης προτείνει τη γρήγορη προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και με παροχή ισχυρών κινήτρων να στραφούν προς τον πρωτογενή τομέα και  στην αγροτική παραγωγή. Να αλλάξουμε το μοντέλο και τα πρότυπα της οικονομίας μας από καταναλωτικά σε παραγωγικά πρότυπα και να συμβάλλουμε όλοι στη μεγιστοποίηση της αυτάρκειας της περιφέρειας και της πατρίδας μας.

 

 

 

You May Also Like

Σε Γηροκομείο και ΚΑΠΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος για Ευχές

                   Σε Γηροκομείο και ΚΑΠΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος για Ευχές

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ψηφιακή έκθεση Food Expo στην οποία θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Πρόγραμμα ενίσχυσης Επιχειρηματικών Δράσεων 2021

    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ψηφιακή έκθεση Food Expo στην…

Περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μαζί με μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε χωριά της Καστοριάς

Η χθεσινή περιοδεία υποψηφίων και μελών

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Εκδόθηκαν τα Πιστοποιητικά Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Εκδόθηκαν τα Πιστοποιητικά Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένει ως έχει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, το οποίο μάλιστα θα είναι και Κέντρο Υποδοχής

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένει ως έχει  το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, το οποίο…

Έκθεση ζωγραφικής στον νερόμυλο του Σερένη στο Νεστόριο

Εγκαινιάζουμε ύστερα από πολλά χρόνια τον νερόμυλο του Σερένη. Μια περιπλάνηση ανάμεσα…

Αριστεία του Δημοτικού Σχολείου Βογατσικού

Από το Δημοτικό Σχολείο Βογατσικού ανακοινώθηκαν τα ονόματα μαθητών /μαθητριών που αρίστευσαν…

Πανελλήνια πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Κορησού στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”

Πανελλήνια πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Κορησού στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό…