ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των ενημερωτικών επισκέψεων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών επισκέψεων σε σχολεία, κέντρα ειδικής φροντίδας, Δήμους, εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, στην Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου Publicawareness, Preparedness, ParticipationandCoordinationforCivilProtectionforAll/4 PLUSτο οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg-IPACBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020. Οι επισκέψεις εντάσσονται στο παραδοτέο 2.3.5 του έργου 4PLUS και υπό τον τίτλο Joint Advocacy&LobbyingCampaign -Κοινή υποστήριξη και εκστρατεία άσκησης πίεσης.

Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η παροχή βασικών πληροφοριών αναφορικά με την πολιτική προστασία για όλους, με την ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας. Πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε (15) συναντήσεις στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας των Δήμων της περιοχής αναφοράς, εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, καθηγητές σχολείων, μαθητές ειδικών σχολείων καθώς και τρόφιμοι και προσωπικό κέντρων αποκατάστασης.

Στο έργο 4PLUSσυμμετέχει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας από κοινού με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, την Ένωση Δήμων Αλβανίας, το Δήμο Kolonje και το Κέντρο Αστικών Μελετών των Τιράνων.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…