Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση είναι να μην πάμε σε οριζόντιο lockdown, ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεκτή έγινε από τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση των οφειλών εξαιτίας της πανδημίας. Όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, «κλείδωσε το πακέτο και έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου για γενναίο σχήμα ρύθμισης για τους κορωνόπληκτους». Σύντομα, όπως είπε, θα ανακοινώσει λεπτομέρειες ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυρία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για ανεμβολιάστους όπου χρειαστεί, όπως είπε ο υπ. Ανάπτυξης το πρωί. «Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε. Όπου χρειαστεί θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει, από τη στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συζητείται η αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου για της κατασκηνώσεις, ενώ επανέλαβε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις εργαζομένων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε τα χθεσινά συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολίου με τη λέξη «κρίμα», υπογράμμισε πως «η εκστρατεία της πειθούς συνεχίζεται», εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα πειστούν και οι πιο δύσπιστοι», καθώς και την κυβερνητική βούληση για «ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι ο αστυνομικός που κατηγορείται για το συμβάν με τη 19χρονη στην Ηλιούπολη δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδική συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, υπάρχει σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για “ξαναζεσταμένο φαγητό”, έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις αρμόδιες αρχές ότι δεν υπάρχει καμία σκιά. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Πρέπει να έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του για να ξαναζεσταίνει το ίδιο φαγητό».

Φίλιππος Πανταζής[email protected]

You May Also Like

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας καταθέτει το μισό μισθό του για τους επόμενους δυο μήνες για τον κορονοϊό

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας καταθέτει το…

Βορίδης: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

”Εκεί δεν πρέπει να γράφεται τίποτα”

Η πανδημία άλλαξε τις επιθυμίες των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη

Η πανδημία άλλαξε τις επιθυμίες των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη

«Παντού παιδιά βρίσκουμε γκαζάκια» – Κάτι βρωμάει πάρα πολύ και δεν είναι από το καμένο δάσος

«Παντού παιδιά βρίσκουμε γκαζάκια» – Κάτι βρωμάει πάρα πολύ και δεν είναι…

Παραλίες: Οι «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2021 – Η Ελλάδα 2η σε 49 χώρες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του…

Επιχειρηματίες εστίασης: «Δεν θα λειτουργήσω ρατσιστομάγαζο! Να πάρουν πίσω τα μέτρα»

Επιχειρηματίες εστίασης: Να πάρουν πίσω τα μέτρα»

Ο μακελάρης της Πράγας είχε σκοτώσει και το μωρό στο δάσος

Είχε πυροβολήσει άνδρα και τη μικρή του κόρη σε δάσος κοντά στην Πράγα

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία του μοιραίου πλοίου πριν βυθιστεί

Παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων

«Μαλλιά κουβάρια» Μπέος και Κουρέτας για τα νεκρά ψάρια: «Είναι ανίκανος»

«Είσαι πολιτικός απατεώνας»