Έξαλλος Φινλανδός ανατινάζει το Tesla του μόλις άκουσε την τιμή της μπαταρίας [Βίντεο]

Η εγγύηση στα αυτοκίνητα είναι κάπως σαν τον μήνα του μέλιτος. Κρατάει αρκετά, μερικά χρόνια, αλλά όχι για πάντα. Κι επειδή έτσι είναι η ζωή, κάποια μεγάλη βλάβη ή ζημιά θα σου προκύψει ακριβώς τότε. Εκεί που η εγγύηση έχει μόλις εκπνεύσει και το πορτοφόλι σου ετοιμάζεται για άνευ προηγουμένου επιδρομή.

Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα και για τον Φινλανδό Tuomas Katainen, που κανονικά τέτοιες μέρες θα έπρεπε να επισκέπτεται το χωριό του Άγιου Βασίλη ή να απολαμβάνει το παραδοσιακό ατμόλουτρό του. Κι όμως, βρέθηκε να ανατινάζει το υπέροχο Tesla S του, γιατί χρειάστηκε να πάει στο συνεργείο ενώ η εγγύησή του είχε λήξει. Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες, λέει ο λαός.

Αντίο, μπαταρία μου
Ο φίλος πήγε λοιπόν στο συνεργείο όπου ο ειδικός αποφάνθηκε για τη «θεραπεία»: αλλαγή μπαταρίας. Ωραία, κανένα πρόβλημα, λέει εκείνος, πόσο θα κοστίσει αυτό, μάστρο – Gunnar; Εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα, γιατί ο λογαριασμός ήταν 20.000 ευρώ.

Ο Katainen ήταν προφανώς από τους πρώτους που είχαν πάρει Tesla S κι έτσι η εγγύηση είχε προλάβει να λήξει.

Και όχι, ο Φινλανδός οδηγός δεν το πήρε καθόλου καλά.

Κάποιος μπορεί να το διαπραγματευόταν. Άλλος μπορεί να έβαζε δόσεις, ποιος ξέρει. Ο Katainen πάλι θύμωσε πάρα πολύ. Σοκαρισμένος από το κόστος, έκανε πράξη αυτό που λέμε καμιά φορά: «Αν είναι να μου κοστίσει τόσο, να βάλω φωτιά να το κάψω». Έζωσε το Tesla με εκρηκτικά και το ανατίναξε. Και με μία κούκλα-ομοίωμα του Elon Musk μέσα.

Η ανατίναξη του Tesla S
Για την ακρίβεια, ήρθε σε συνεννόηση με το φινλανδικό κανάλι Pommijätkät στο YouTube, που εξειδικεύεται σε ανατινάξεις και λοιπές καταστροφές.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, τους ρώτησε αν ενδιαφέρονται να ανατινάξουν ένα Tesla και προφανώς εκείνοι απάντησαν αμέσως «ναι!».

Οι άνθρωποι του καναλιού και ο Katainen μετέφεραν το Tesla σε μια ειδυλλιακή περιοχή στο χωριό Jaala και το φόρτωσαν με 30 κιλά δυναμίτη. Πριν την έκρηξη, τοποθέτησαν στη θέση του οδηγού ένα ομοίωμα Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla κι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Elon Musk εξ ουρανού
Χαρακτηριστικό της οργής του Katainen είναι πως το ομοίωμα του Elon Musk δεν έφτασε καν οδικώς στο σημείο όπου θα γινόταν η έκρηξη: το πέταξε ένα ελικόπτερο από τον ουρανό!

Πόσα να αντέξει κι εκείνος… «Τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα με το Tesla S ήταν εξαιρετικά» εξηγεί ο ίδιος στο βίντεο. «Μετά μου έβγαλε βλάβη και κάλεσα γερανό. Έναν μήνα έμεινε στο συνεργείο, και μετά μου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά αντικατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας. 20.000 ευρώ. Κι εγώ τους είπα πως θα πάω να το πάρω και θα το ανατινάξω, αφού δεν έχει πια ούτε εγγύηση ούτε τίποτα».

Και μπαμ
Κι ύστερα ήρθε η ώρα της εξιλέωσης για τον Tuomas: Πάτησε το κουμπί και το Tesla έγινε σμπαράλια, μαζί και η τελειωμένη μπαταρία του.

Κι αυτό ήταν αν μη τι άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό – και φαντασμαγορικό- τέλος για ένα αυτοκίνητο που σήμερα η τιμή του αρχίζει από τα περίπου 95.000 δολάρια και φτάνει τα 130.000…

You May Also Like

Βραβεία Όσκαρ: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς – Σάρωσε το “Nomadland”

Βραβεία Όσκαρ: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς – Σάρωσε το “Nomadland”

Η πρώτη… εργαστηριακή μπριζόλα είναι γεγονός!

Μια ισραηλινή εταιρεία παρουσίασε την πρώτη στον κόσμο εργαστηριακά κατασκευασμένη μπριζόλα rib-eye.

Άρχισε η πείνα στην Ιταλία – Άνθρωποι σε καραντίνα, άφραγκοι, χωρίς εργασία

Άρχισε η πείνα στην Ιταλία – Άνθρωποι σε καραντίνα, άφραγκοι, χωρίς εργασία

Τσαβούσογλου: «Να μην τολμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλει κυρώσεις» «Χάρη στις προσπάθειές μας, οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 92%. Ωστόσο, η ΕΕ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της»

Τσαβούσογλου: «Να μην τολμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλει κυρώσεις»

Κάρα Ρόμπινσον: Το 15χρονο κορίτσι που οδήγησε τον βιαστή του στην αυτοκτονία

Επεσε θύμα απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης από έναν κατά συρροή δολοφόνο στα…

Κορονοϊός – Λετονία: Ανοίγει η πόρτα για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Κορονοϊός – Λετονία: Ανοίγει η πόρτα για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Κωφοί ορειβάτες γράφουν ιστορία στο Όρος Έβερεστ

Κατακτώντας τις ψηλότερες κορυφές στον κόσμο

Το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο «σηκώνει» στα χέρια το φεγγάρι

O φωτογράφος Λεονάρντο Σενς πάλευε τρία χρόνια γι’ αυτό το καρέ

Ταξίδι σε άλλο κόσμο: Η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον Άρη

Το Πεκίνο δημοσίευσε την πρώτη παρτίδα εικόνων του κόκκινου πλανήτη που τραβήχτηκαν…

Ο νο 1 μεταδότης: Η λάθος απόφαση του καπετάνιου που μόλυνε 700 άτομα με κορωνοϊό

Ο νο 1 μεταδότης: Η λάθος απόφαση του καπετάνιου που μόλυνε 700…