Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Η Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα, σε πλήρη εξέλιξη

 

Με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ, Τεύχος Α.Α.Π., Αρ. Φύλλου 60, 2.4.2018) περί έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα και των παρακείμενων υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και του καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης, επισφραγίστηκαν με επιτυχία οι συνεχείς προσπάθειές μας για την προώθηση του έργου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα.

Καθίσταται πλέον δυνατή η έκδοση της Άδειας Δόμησης και μπορούμε να υλοποιήσουμε το έργο βελτίωσης – εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και της διασύνδεσής του με την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τη σχετική Πρόσκληση του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Σημειώνουμε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση στεγών υφιστάμενων υποδομών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας» προϋπολογισμού 860.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μία περίπτωση συνεχούς και τελικά επιτυχούς προσπάθειας για την ισχυροποίηση της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα, προς όφελος της γνώσης και της περιοχής. Μπαίνει τάξη σε όποια δόμηση υπήρχε και απελευθερώνονται οι δυνάμεις μας, ύστερα από πολλά χρόνια, για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

 

 

You May Also Like

Στην τελετή ορκωμοσίας νέων Πυροσβεστών της Σχολής Πτολεμαΐδας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Συνάντηση με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Στην τελετή ορκωμοσίας νέων Πυροσβεστών της Σχολής Πτολεμαΐδας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας…

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή: “Απαιτείται έλεγχος των εισαγόμενων φαρμάκων και υλικών-το φθηνό πολλές φορές καταλήγει πιο ακριβό”

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή: “Απαιτείται έλεγχος των εισαγόμενων φαρμάκων και υλικών-το…

Η Κοπή της Βασιλόπιτας της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Η Κοπή της Βασιλόπιτας  της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Δεν αρκεί η παραίτηση Λιβανού. Η χώρα χρειάζεται άμεση προσφυγή στις κάλπες»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Δεν αρκεί η παραίτηση Λιβανού. Η χώρα χρειάζεται άμεση προσφυγή…

To Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καστοριάς

To Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του    Νομαρχιακού     Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καστοριάς

Ενημερωτική ημερίδα στην Καστοριά με θέμα «Έμφραγμα του μυοκαρδίου-αίτια- αντιμετώπιση», στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Ενημερωτική ημερίδα στην Καστοριά με θέμα «Έμφραγμα του μυοκαρδίου-αίτια- αντιμετώπιση», στο πλαίσιο…

Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς για τον πρόωρο θάνατο της εκπαιδευτικού Σοφίας Τούντη

Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς για τον πρόωρο…