ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ…

Δεν γίνεται να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω με όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένη διάθεση και μακριά από προσωπικές εμπάθειες κάποιες παραιτήσεις που ανακοινώθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ με πομπώδεις εκφράσεις και πατριωτικές εξάρσεις.

Βλέπετε ζυγώνουν εκλογές και οι ίδιοι οι παραιτημένοι από τους ψηφοφόρους (δεν εξελέγησαν) προετοιμάζουν το έδαφος για καινούριους προορισμούς. Δεν είναι πολύ παράδοξο να μην έχουν εκλεγεί και να ζητούν εξουσίες σαν να είναι εκλεγμένοι;

Μιας και οι παράλογες απαιτήσεις τους για μερτικό στην εξουσία στέρεψαν για αυτούς και αναφέρομαι σε αυτούς του τόπου μας που τους ξέρουμε πολύ καλά και από το παρελθόν με την ενασχόλησή τους σε πρωτοβάθμιες τοπικές εξουσίες αλλά και σε πολιτικό επίπεδο κομματικών φορέων, διεκδίκησαν πιεστικά διορισμούς που τους πέτυχαν απ όπου μάλιστα αφού κάποιοι κορυφαίοι παράγοντες που κατείχαν υψηλές θέσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι, μπόρεσαν με «σβήστρα» την εξουσία τους να σβήσουν τα ποινικά μητρώα τους για να επιτευχθεί ο διορισμός τους!

Συνηθισμένες νοοτροπίες οι οποίες είναι μια από τις αιτίες που φτάσαμε στη σημερινή μας κατάντια.

Μια νοοτροπία που συνεχίζουν να την εφαρμόζουν και σήμερα, ποιοι; αυτοί που τους αγνόησαν οι ψηφοφόροι, αλλά αυτοί δεν την εγκαταλείπουν. Αυτοί που θέλουν να κυκλοφορούν με τσάντες παραμάσχαλα κάνοντας τον παράγοντα, απηλαγμένοι από τις κρατικές υπηρεσίες που υπηρετούν.

Λίγο αργά είναι αλήθεια τους πήραν χαμπάρι αρχηγοί κάποιων συνδυασμών και αρνήθηκαν τις απαιτήσεις τους, για ανανέωση της εξουσίας που τους δώσανε και η οποία λήγει εντός ολίγου.

Αυτή είναι και μόνο η αιτία των λεονταρισμών των παραιτήσεων, με σκοπό να ηρωποιήσουν την προσωπικότητά τους και να ξεγελάσουν κι άλλους να τους συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους.

Μάλιστα κάνουν το λάθος, να σκορπούν απλόχερα επαίνους και σε αυτούς που στόλιζαν στο παρελθόν με απαράδεκτα διακοσμητικά επίθετα.

Αυτούς τους τελευταίους όμως τους προειδοποιούμε να φοβούνται τους Δαναούς και όταν δώρα τους προσφέρουν. Γιατί, οι σημερινοί υμνητές δεν έχουν άλλο στόχο παρά τη βόλεψη τους και τις προσωπικές τους επιδιώξεις και όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών και του γενικού κοινωνικού, τοπικού συμφέροντος.

Όλους λοιπόν αυτούς, απομονώστε τους. Είναι καιρός να μείνουν στο περιθώριο, γιατί μόνο για ζημιά είναι, πόσο μάλλον όταν δεν τους γίνεται το χατήρι να ικανοποιηθούν τα απαράδεκτα αιτήματα τους, ρίχνουν ένα μακροσκελές κατεβατό με ένα σωρό ασύστολες κατηγορίες, διακοσμώντας μάλιστα το άτομο τους, με πατριωτικές κορώνες κάνοντας συν τω χρόνω τους πολύξερους σωτήρες.

 

Θανάσης Μπατσόπουλος

You May Also Like

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes