ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση της επαρχιακή οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου»

Την έγκριση για την υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης της πράξης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 21ης Δεκέμβρη 2021 η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Η πρόταση, συνολικής αμοιβής ποσού 1.761.773,04€, θα υποβληθεί στο Ε.Π «Δυτ. Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020.  Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 18.000.000,00€ .

Αντικείμενο των υπό εκπόνηση μελετών είναι η ωρίμανση του έργου βελτίωσης της οδοποιίας τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού αρ.7 (Προσήλιο-Παλιουριά) της περιοχής του Δήμου Σερβίων από τη διασταύρωση της οδού Κοζάνη – Τριγωνικού (μέσω Ρυμνίου) διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων, μέχρι την είσοδο της Ελάτης συνολικού μήκους 19.960 μέτρα.

Η κατασκευή του έργου αυτού θα συμβάλει στη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου και θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της περιοχής των Σερβίων, παρέχοντας καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περαιτέρω εναλλακτική σύνδεση με τον οδικό Άξονα Ε65, που πρόκειται να κατασκευαστεί με τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου επί της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Καλαμπάκας με την ονομασία ΑΚ Αγιόφυλλου, Καρπερού.

You May Also Like

High 5: Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων από την Φλώρινα στην Ιρλανδία

21 νέοι βρέθηκαν στο Tipperary Ιρλανδίας

Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 19.2 «Ιδιωτικές Παρεμβάσεις» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Ο.Τ.Δ. «ΑΝ.ΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του Π.Α.Α 2014 -2020

   Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 19.2 «Ιδιωτικές Παρεμβάσεις» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER…

ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία: «Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία: «Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες…

Τα Νομαρχιακά τμήματα Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, της  ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της χώρας

Τα Νομαρχιακά τμήματα Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, της ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν την…

Εργαστήριο Περφόρμανς Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Περιπατητική παραστατική δράση σύγχρονου χορού με συμμετοχικά στοιχεία “Κινούμενα Τοπία/Beyond the Urban | Performing Ecosystems”.

Σειρά δράσεων από την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής

Table of Contents Hide ●       Λογαριασμοί- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης●       Η Ιστοσελίδα●       Γίνετε…

Μεγάλη συμμετοχή των Φαρμακοποιών στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στο Λιτόχωρο Πιερίας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας για την 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

Στο Λιτόχωρο Πιερίας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας  για την 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών…