Ποια είναι τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Καστοριά που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο;

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων υπέβαλε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευκλ.Τσακαλώτο, ζητώντας να ενημερωθεί ποια είναι τα 170 δημόσια ακίνητα στην Π.Ε. Καστοριάς, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχώρησε στο «Υπερταμείο», κρυφά από την τοπική κοινωνία, κατόπιν απαίτησης των δανειστών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Από αυτά, 170 ακίνητα είναι στο Νομό Καστοριάς και επειδή η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ:

 

-Ποια είναι τα 170 δημόσια ακίνητα από το Νομό Καστοριάς που εκχωρούνται στους δανειστές;

-Ζητήσατε ή σκοπεύετε να ζητήσετε τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;

-Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;

 

Και παρακαλείσθε να καταθέσετε για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών:

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα 170 δημόσια ακίνητα στο Νομό Καστοριάς, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιατρός Ακτινολόγος

Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

You May Also Like

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στην “Biomedica Διαγνωστική” @biomedica_kastorias

Αντωνίου Μαρία: ”Μπράβο στους Καστοριανούς γιατρούς για το όραμα και την προσφορά τους”!

Ο εορτασμός του προστάτη Αγίου των Γουνοποιών, Προφήτη Ηλία, από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Ο εορτασμός του προστάτη Αγίου των Γουνοποιών, Προφήτη Ηλία, από τον Σύνδεσμο…

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και πιστοποίηση»

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης…

Αυξήθηκαν τα έσοδα από τα POS – Ποιοι επαγγελματίες έχουν ξεχάσει στο.. συρτάρι τα μηχανήματα

Αυξήθηκαν τα έσοδα από τα POS – Ποιοι επαγγελματίες έχουν ξεχάσει στο..…

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού βρέθηκαν θαμμένες σε χώρο αποθήκευσης, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς

  Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού βρέθηκαν θαμμένες σε χώρο αποθήκευσης, σε περιοχή…

Συνάντηση εργασίας Μαρίας Αντωνίου με Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βίκυ Λοϊζου

  Συνάντηση εργασίας Μαρίας Αντωνίου με Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης…

Δικαιώθηκε χθες η πρωτοβουλία των τριών δημάρχων του νομού για το φράγμα του Νεστορίου

Συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νεστορίου