Ποια η αμοιβή όσων εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα

Μπορεί το 2019, πολλές από τις αργίες να έπεφταν μεσοβδόμαδα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το 2020, καθώς αρκετές από αυτές πέφτουν Δεύτερα ή Παρασκευή, με τα τριήμερα να δίνουν ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και εκδρομές.

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος «πέφτει» στις 2 Μαρτίου του 2020. Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, κανονισμού εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η Καθαρά Δευτέρα “πρόσθετη εορτή αργία” για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε, για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους και επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογιστεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Τηλεδιάσκεψη για την γούνα :Η Κυβέρνηση θα βοηθήσει πολύ ,η ολική σωτηρία όμως δύσκολη

Τηλεδιάσκεψη για την γούνα :Η Κυβέρνηση θα βοηθήσει πολύ ,η ολική σωτηρία…

Ι.Μ. Καστοριάς: Ξεκινά το νέο διδακτικό έτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Ο Άγιος Μηνάς”

  Ι.Μ. Καστοριάς: Ξεκινά το νέο διδακτικό έτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής…

Κ.Ε.Κ Δήμου Καστοριάς: Νέος κύκλος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Κ.Ε.Κ Δήμου Καστοριάς: Νέος κύκλος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Σύλληψη 49χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Σύλληψη 49χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε…

Μία διαφορετική άποψη του σταυρού που τοποθετήθηκε στο “μαύρο” βουνό των Μανιάκων (φωτο)

Μία διαφορετική άποψη του σταυρού που τοποθετήθηκε στο “μαύρο” βουνό των Μανιάκων…

Πρόσκληση για συμμετοχή στο τρίτο θερινό σχολείο Summer Camp στην Καστοριά και Κλεισούρα

Φέτος, για τρίτη χρονιά, πραγματοποιείται το θερινό σχολείο του οργανισμού “Δράση για…

Γιάννης Κορεντσίδης: Ο Δήμος Καστοριάς μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή

    Γιάννης Κορεντσίδης: Ο Δήμος Καστοριάς μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή