Προσωρινή αναστολή Προγραμμάτων Παρακολούθησης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας

Τα Προγράμματα Παρακολούθησης που υλοποιεί η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία με τη συμμετοχή του δικτύου εθελοντών της συμβάλλουν σημαντικά, τόσο επιστημονικά όσο και κοινωνικά, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19. Πρώτιστο μέλημα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των στελεχών, των εθελοντών και των μελών της, αλλά και του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Για αυτόν τον λόγο, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ζήτησε από τους εθελοντές της να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πραγματοποιούν καταγραφές ή απογραφές στα τετράγωνα ή στις περιοχές που συνήθως καλύπτουν, για όσο διάστημα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όταν αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, και ανάλογα με τις αποφάσεις των ειδικών, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ θα επικοινωνήσει εκ νέου με τους εθελοντές και η παρούσα ανακοίνωση θα ανανεωθεί. Είναι αναμενόμενο πως θα μειωθούν σημαντικά τα δεδομένα που θα συλλεχθούν φέτος, ειδικά όσον αφορά την αναπαραγωγική περίοδο, προέχει όμως η διασφάλιση της υγείας των εθελοντών μας, ώστε να είμαστε όλοι σε θέση να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στη διατήρηση της Φύσης της χώρας μας.

You May Also Like

Η πρώτη κινητή καντίνα – πιτσαρία με ξυλόφουρνο παρκάρει στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη κινητή καντίνα – πιτσαρία με ξυλόφουρνο παρκάρει στη Θεσσαλονίκη

Ν. Δένδιας: Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία από το πρώτο εξάμηνο του 2025 και δημιουργική προσέγγιση στα εξοπλιστικά

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στο δημογραφικό πρόβλημα, εκφράζοντας ανησυχία για την προοπτική η Ελλάδα να μετατραπεί σε «χώρα γερόντων».

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε Πάρο και Μύκονο ενόψει Πάσχα

Απομακρύνονται φερτά υλικά και τόνοι λάσπης από τη Νάουσα

Περισσότεροι ανεμβολίαστοι από ότι νομίζαμε: Ερήμωσαν τα μαγαζιά, «80% λιγότεροι πελάτες» λένε οι ιδιοκτήτες

Ανεμβολίαστοι: Πρόβλημα με την προσέλευση κόσμου στα μαγαζιά

Γιατρός δέχθηκε άγρια επίθεση στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου: Προσπαθούσε να βοηθήσει ασθενή και τον χτυπούσαν

Ομάδα περίπου 15 ατόμων -υπό την επήρεια αλκοόλ- μετέφερε στο Κέντρο Υγείας ασθενή με σοβαρό παθολογικό πρόβλημα

Ένα βραβείο για την κυρά-Ρηνιώ, την ακρίτισσα φύλακα-άγγελο της Κινάρου

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που συμπυκνώνει το νόημα της λέξης «ακρίτας», αυτός είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη-Θηραίου

Σεμερτζίδου μετά τη δέσμευση της περιουσίας της: Την υπόθεση θα την χειριστούν οι δικηγόροι μας

Ζητούν με αγωγές τα χρήματά τους πίσω οι κτηνοτρόφοι

Γιάννης Κότσιρας: Να κάνεις αγώνα να μεγαλώσεις ένα παιδί και να το σκοτώνουν

Γιάννης Κότσιρας: Να κάνεις αγώνα να μεγαλώσεις ένα παιδί και να το…