Προτάσεις του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στη συνάντηση με τον κ. Μουσουρούλη για τη μεταλιγνιτική εποχή στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Απόστολος Τσούκας υποδέχθηκε το Σάββατο 20/6/2020 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Κωστή Μουσουρούλη, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, συνοδευόμενο μεταξύ άλλων από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Τσούκας υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος της γούνας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης σε περιφερειακό επίπεδο, κατέθεσε σύνολο προτάσεων εκ μέρους των γουναράδων. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε τη στήριξη για τη δημιουργία και λειτουργία Διεθνούς Δημοπρατηρίου Γουνοδερμάτων στην Καστοριά, την ενίσχυση της περιοχής με υποδομές και υπηρεσίες Logistics, και την προσέλκυση επένδυσης για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και καύσης Βιοαερίου εκμεταλλευόμενη τα υπολείμματα των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή τη θέρμανση μικρού οικισμού.

Στη συνάντηση πέραν του κ. Μουσουρούλη και τους προαναφερόμενους Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια και Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, παραβρέθηκαν η Βουλευτής Καστοριάς Κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κα Κάλι Κυριακίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς κ. Θωμάς Μάνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Γιώργος Χατζησυμεωνίδης, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων κ. Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γουνοποιών Άργους Ορεστικού κ. Κωνσταντίνος Νένος, μέλη των Συνδέσμων και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας Κα Χριστίνα Ευαγγέλου και κ. Νίκος Ρίζος.

You May Also Like

Ο ΤΑΡ ενίσχυσε τον στόλο της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς/ Γ. Κορεντσίδης: «Το υπερσύχρονο αποφρακτικό μηχάνημα, θα βοηθήσει στο δύσκολο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.»

  Ο ΤΑΡ ενίσχυσε τον στόλο της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς/ Γ. Κορεντσίδης: «Το…

26.058,31€ για Γεωτεχνική έρευνα στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου

26.058,31€ για Γεωτεχνική έρευνα στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς δίνει έναν εορταστικό τόνο και ρυθμό στην πόλη

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς δίνει έναν εορταστικό τόνο και ρυθμό…

Αύριο στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Κεφαλαρίου το τελευταίο αντίο για τον Χρήστο Τσακλίδη

Το τελευταίο αντίο στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Κεφαλαρίου  

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς

Ανακοίνωση από τον Δήμο του Άργους Ορεστικού

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού κέρδισε το στοίχημα του Rally Greece Offroad

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι μόνιμες εγκαταστάσεις 26-29 Μαΐου ξεκινά η μεγάλη…

Το μήνυμα του Δημάρχου Νεστορίου στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: ”Σας εύχομαι καλή επιτυχία, παιδιά! Μπείτε στις αίθουσες των εξετάσεων με ηρεμία και συγκέντρωση.”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης

Στην Νέα Υόρκη για την εκδήλωση του συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» η Μαρία Αντωνίου

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς