Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ. Καστορίας

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε η Περιτομή του Κυρίου αλλά και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ναού και των Διακόνων.

Το Απολυτίκιο της Δεσποτικής εορτής “Μορφὴν ἀναλλοιώτως ἀνθρωπίνην προσέλαβες” αντήχησε και πάλι από τους Ιεροψάλτες, για να καταλήξει στη δοξολογία του ονόματος του Θεού και στην ανέκφραστη συγκατάβασή Του.

Πυκνό ήταν το εκκλησίασμα παρά το κρύο της ημέρας, μαζί με τους άρχοντες του τόπου, και πολλοί οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες, που έσπευσαν μάλιστα στο Ποτήριο της Ζωής.

Αντί κηρύγματος, ανεγνώσθη υπό του Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη πρώτη του νέου ενιαυτού, υπό τον τίτλο “Έχει ο Θεός”.

Εψάλλη στο τέλος η δοξολογία για το νέο έτος, διαβάστηκε η Βασιλόπιτα του Ναού, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, μαζί με το αντίδωρο και την ευλογία του λειτουργούντος, έλαβαν και ένα βασιλοπιτάκι.

 

You May Also Like

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των πρωτοετών για τη χορήγηση δωρεάν σίτισης, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των πρωτοετών για τη χορήγηση…

Ξεκινά στην Π.Ε. Φλώρινας η Υλοποίηση του Προγράμματος Επιχορήγησης των Ιερών Ναών και Μονών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Ξεκινά στην Π.Ε. Φλώρινας η Υλοποίηση του Προγράμματος Επιχορήγησης των Ιερών…

Χρυσό μετάλλιο και πρώτη θέση για την δίκωπο των γυναικών με το Ολυμπιακό μας πλήρωμα Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Συγχαρητήρια Χριστίνα και Ευαγγελία!

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Αντιστράτηγου ε.ο.θ. Αθανασίου Μαντζούκα

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Αντιστράτηγου ε.ο.θ. Αθανασίου Μαντζούκα

Γιάννης Κορεντσίδης: Ξεκινούν οι εργασίες σε Γύρο Λίμνης, Πλατείες Μακεδονομάχων και Ειρήνης και ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού

Η προσπάθειά μας είναι αμείωτη για να παραδοθούν όλες αυτές οι υποδομές στους συμπολίτες μας το συντομότερο δυνατόν.

Σε δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Βουλευτής Καστοριάς   Ζήσης Τζηκαλάγιας

Σε δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Βουλευτής Καστοριάς   Ζήσης Τζηκαλάγιας

Στον Σκρέκα ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για αδικίες ΣΔΑΜ,οφειλόμενα ΛΑΡΚΟ

  Στον Σκρέκα ο Ζήσης Τζηκαλάγιας  για αδικίες ΣΔΑΜ,οφειλόμενα ΛΑΡΚΟ

Ο. Τελιγιοριδου: « Επίλυση προβλημάτων στην εφαρμογή της Οικοτεχνίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων »

Ο. Τελιγιοριδου: « Επίλυση προβλημάτων στην εφαρμογή της Οικοτεχνίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων »