Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ. Καστορίας

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε η Περιτομή του Κυρίου αλλά και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ναού και των Διακόνων.

Το Απολυτίκιο της Δεσποτικής εορτής “Μορφὴν ἀναλλοιώτως ἀνθρωπίνην προσέλαβες” αντήχησε και πάλι από τους Ιεροψάλτες, για να καταλήξει στη δοξολογία του ονόματος του Θεού και στην ανέκφραστη συγκατάβασή Του.

Πυκνό ήταν το εκκλησίασμα παρά το κρύο της ημέρας, μαζί με τους άρχοντες του τόπου, και πολλοί οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες, που έσπευσαν μάλιστα στο Ποτήριο της Ζωής.

Αντί κηρύγματος, ανεγνώσθη υπό του Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη πρώτη του νέου ενιαυτού, υπό τον τίτλο “Έχει ο Θεός”.

Εψάλλη στο τέλος η δοξολογία για το νέο έτος, διαβάστηκε η Βασιλόπιτα του Ναού, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, μαζί με το αντίδωρο και την ευλογία του λειτουργούντος, έλαβαν και ένα βασιλοπιτάκι.

 

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Κάλεσμα Συγκέντρωσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας για Τουρκία & Συρία.

H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πραγματοποιεί συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, κλινοσκεπάσματα…

Ξεκινάει η Διαδικασία Χορήγησης και Ανανέωσης των Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ

  Ξεκινάει η Διαδικασία Χορήγησης και Ανανέωσης των Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

«Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι», δηλώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης

 «Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι», δηλώνει…

Χουριέτ: «Θα καλύψουμε τις τοιχογραφίες στην Αγιά Σοφιά με παραβάν»

Χουριέτ: «Θα καλύψουμε τις τοιχογραφίες στην Αγιά Σοφιά με παραβάν»

Ενισχύσεις 10,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους. 300.000 ευρώ στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Ενισχύσεις 10,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων…

Κατάμεστη η αίθουσα στην κοπή της βασιλόπιτας από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Καστοριάς

Η τυχερή κυρία που κέρδισε το φλουρί ήταν η κα Αθανασίου Πηνελόπη(φωτογραφίες)